Engblom: ”Jag har längtat efter deltävlingen på Mantorp”

0
554

Inför denna säsong har Sebastian Engblom haft fullt upp med att bli klar med sitt nya bygge, en GT86:a . Att hinna med har varit tufft och motgångarna på vägen var många, men nu är bilen äntligen redo att göra sin Sverigepremiär på Mantorp Park och Gatebil i helgen.

DriftZone var i kontakt med dig i februari, då var det full fart med att bygga ihop din GT86:a. Hur har det gått?
– Det har varit en lång och tung vinter, jag hade en del motgångar men allt löste sig till slut. Snabbare än jag föreställt mig närmade sig våren så vi fick sätta lite extra fart på byggandet för att få bilen färdig till påsken då den skulle vara med på en utställning i Helsingfors. Allt gick inte riktigt som planerat eftersom det var meningen att bilen skulle vara mappad och fullständigt färdig. Vi blev inte helt färdiga, drivaxlarna saknades och den var inte mappad, annars va bilen så gott som klar. GT86:an väckte massor av intresse och valdes fram till topp10 bästa bilarna.

Blev resultatet av bygget som förväntat?
– Jag är så nöjd med hur bilen blev! Vissa små saker skulle jag nog göra på annat vis om jag började om från början, men dom rättar vi till nästa vinter. En bil är ju aldrig helt färdig, alltid något som kan förbättras.

Har du hunnit köra någon tävling med din nya bil ännu och hur gick det i så fall för din del?
– Har inte kört så mycket med bilen eftersom den fått motorras lite väl ofta, nu har vi motor nummer fyra på plats och hoppas på att vi löst de problemen. Nyligen anordnades ’Gymkhana drift’ för första gången i Finland och den helgen så fungerade bilen perfekt hela dagen, jag var dessutom solsken hela dagen. Jag är så grymt glad över att den fungerade och vilken bil det är att köra, helt underbar!

GDS på Mantorp blir din första tävling för säsongen utanför Finland, hur laddar du upp inför denna?
– Har längtat efter Mantorp deltävlingen länge nu och är sjukt taggad över den. Skall bli kul och se alla vänner från på andra sidan av vattnet!
Helgen innan deltar vi under en tävling i Finland för att testa bilen och få lite tid bakom ratten och hoppas på att allt fungerar! På onsdagen startar vi resa mot Mantorp. Kom gärna till depån och snacka och kolla in bilen.

Ser du några större utmaningar inför kommande tävling?
– Jag ser Mantorp som en rätt så svår och mycket snabb bana att köra, jag är ju dessutom rätt ovan vid bilen än så länge så det kan bli en del utmaningar. Men jag kommer ge 100%! Det är väldigt många duktiga förare anmälda så det kommer bli en riktigt tuff tävling och alla kommer ju att ge sitt allra bästa för att stå högst upp på pallen i slutet av dagen.

Är det någon/några motståndare som du helst skulle vilja köra en ”battle” mot?
– Den som jag mest ser fram emot att köra tandem med lär nog vara Christian Erlandsson, en riktigt god vän som hjälpt mig massor med nya bygget, tack för det kompis, snart kör vi!

Sebastian vill passa på att rikta ett riktigt stort tack till alla sponsorer och alla andra som är med och hjälper honom! ”Ni är guld värda och utan er skulle detta inte vara möjligt!”

Text: Nina Josefsson – Driftzone.se
Foton: Jere Salonen