Erik Kagg: ”Jag kände mig väldigt ringrostig”

0
1238

Erik Kagg kvalade in som nummer 14 till DHB Drift Challenge. Men under söndagens top-16 tog det stopp redan i det första ”battlet”. DriftZone har tagit ett snack med Kagg efter helgens bravader i Danmark.

Nu har du haft din säsongspremiär, hur skönt är det att vara igång igen?

– Det känns riktigt bra att komma tillbaka, men jag kände mig väldigt ringrostig. Jag kände att jag hade tappat en hel del under vintern, men det känns som att jag kommer att hitta tillbaka ganska fort igen.

Teamet har gjort en hel del uppdateringar på bilen inför säsongen, kan du berätta lite mer om dem?

– Roger på Motornord har gått igenom motorn under vintern, sedan har vi satt på en ny bakaxel från Sellholms. Sedan har vi satt på ett helt nytt avgassystem och nya stötdämpare runt om, och förhoppningsvis kommer det snart lite ny plast till karossen.

– Allt har tagit lite tid eftersom det har varit mycket småfix med saker som inte fungerade förra säsongen.

Vi ser dig inte i SM i år, hur ser planen ut för dig under 2018?

– Det enda som är klart är Iron Drift i Tyskland. Sedan hoppas jag kunna åka några tävlingar utöver det, men det viktigaste är att få körtid och se att bilen fungerar och se lite nya tävlingar och banor.

Du kvalade in som nummer 14 i helgens DHB Drift Challenge i Danmark, hur summerar du kvalet?

– Jag kände nog att jag var lite för hetsig, jag hade tappat lite känsla och var lite för het nu när bilen äntligen fungerade. Jag använde egentligen för mycket gas fast jag egentligen inte behövde det. Jag tyckte det var så skönt att vara tillbaka och var för het och det straffade mig bara.

I top-16 blev du utslagen direkt, vad var det som hände där?

– Jag gjorde en missbedömning, jag tänkte att eftersom min motståndare kvalade in som trea trodde jag att han både borde ha en bra linje och bra med fart. Jag hade betydligt mer grepp än vad han hade och när vi gick in i ”entryn” kom jag alldeles för nära och jag satt bara och väntade på att han skulle gasa, men det gjorde han inte då han inte hade samma grepp och då bromsade jag av mig.

Hur summerar du DHB helgen som helhet?

– Det var kul att få se något nytt eftersom jag aldrig har kört i Danmark tidigare. Allting var nytt och vi kände ingen där nere. Vi har haft kul och har fått bra med körtid, avslutar en inte allt för besviken Erik Kagg.

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Anneli Kagg