Erlandsson inför GDS – Målet är top sex, men vinna vill ju alla!

0
598

Nedräkningen till Gatebil Drift Series och tävlingen på Vålerbanan i Norge pågår för fullt. DriftZone har tagit kontakt med Christian Erlandsson från Stenungsund för att kolla läget. När vi fick tag på honom så låg han under bilen och skruvade för fullt inför kvällens mappning.

Du tvingades bryta SM-deltävlingen på Gröndal på grund av motorproblem? Vad var det som hände, och vad har hänt sedan dess?

– Det stämmer bra. Jag fick bryta på grund av två långa sprickor i cylinderväggarna på tvåans cylinder. Så det tryckte ut kompression och laddtryck i kylarvattnet så vattentemperaturen steg sjukt fort.

– Nu har har vi krigat på sedan i fredags och byggt ny motor. Precis just i skrivande stund så är den även uppstartad!

Grymt! Då är den fit for fight inför GDS och Vålerbanan då?

– Det vet vi ikväll efter att jag har kört i bromsbänken och får se om allt lirar! Men vi kämpar på så förhoppningsvis ska vi nog dyka upp på Våler.

Har du tänkt köra hela GDS?

– Ja det är målet. Det kommer bli en riktigt tuff serie. Jättemånga duktiga förare! Jag har som mål att komma någonstans runt topp sex om allt funkar på bilen.  Men vinna vill ju alla!

Hur ser du på motståndet annars då? Är det någon eller några som du ser som extra stort ”hot”?

– Oj, det är alltid lika svårt sånt här. Motståndet är riktigt bra, det är Europanivå på många förare som deltar. Jag tror dock att några som är extra starka är Sjödin, Stark och Granlund, sedan har ju många av ”norrbaggarna” som byggt nya bilar också. Några andra starka kandidater är nog Myhre, Oksnevad, Bakkerud och Helstad. Som sagt, det kommer bli en väldigt tuff serie.

Här tar vår intervju med Christian Erlandsson en paus, för vi ville ju såklart även veta hur den planerade mappningen samma kväll gick.

Så, hur har det gått ikväll?

– Jo det gick bara bra, motorn verka lira riktigt bra. Så nu är den redo för våler!

Det var ett positivt besked tycker vi på DriftZone och tackar därmed Christian för den här gången och önskar honom lycka till i Norge och med resten av säsongen!

/Erika Näsberg – Driftzone.se