Erlandsson: ”SM-satsningen 2017 är avslutad”

0
580

Christian Erlandsson har med sin Subaru fått en knackig start på årets tävlingssäong. Första SM-tävlingen på Gröndal gav 5p i kvalet, och på Gatebil Mantorp blev det en nolla.

-Ja, SM-satsningen är över för 2017. Jag fick en tung början på säsongen med sprickor i blocket på Gröndal och slutade sist. Nu på Mantorp så gick inte bilen, när jag fick laddtryck så bilen var helt orkeslös, vilket var orsaken till att jag satte bilen i däckhögen. Skadorna efter smällen och felsökningen tog tid, jag hann aldrig testköra innan kvalet till GDS/SM, så jag kvalade inte in. Men det är inget att ge upp för, det är bara att komma tillbaka starkare sen istället.

Kommer du köra SM-deltävlingen på Sundsvall Raceway?

– Nej, jag stannar hemma från Sundsvall tyvärr. Att köra 77 mil enkel resa för att tävla om en titel som är körd känns inte värt det. Jag lägger tiden hemma med familjen istället och letar annan körning för att få körtid med chassit.

Du satsar på Gatebil Rudskogen istället?

– Ja, i helgen blir det Rudskogen! Där ska jag bland annat köra Gatebil Super3 tillsammans med Mårten Stångberg och Thomas Nyqvist. Vi är Team Send It!

Har du något mål med helgen?

– Jag hoppas såklart vi får till bra körning i Super3, i så fall tror jag vi kan gå långt där. Sedan är ju ett mål att inte åka ut i topp 20 i VM i Breisladden på grund av kopplingsras, haha!

Det låter som en bra plan, vi ska hålla tummarna för att det går vägen för dig och laget!

– Tack så mycket!

Text: Erika Näsberg – Driftzone.se
Foto: Christer Hägglund – Driftzone.se