Flera tillfällen för dig som vill köpa driftingbil

0
827

Säsongen börjar lida mot sitt slut och det dyker upp bilar till försäljning. Är du ute efter en bra driftingbil till nästa säsong har du en del att välja på.

Det är inte säkert att bilen på bilden har med artikelns innehåll att göra…

Allt styrs som så ofta annars av ekonomin. Vid en sökning på en stor annonstjänst ser vi ett femtontal annonseer på bilar i olika stadier. Har du god ekonomi och vill satsa på tävling så kan en välbyggd Nissan bli din för strax över halvmiljonen. En bil som tävlat både nationellt och även gjort något inhopp internationellt.

Om en Volvo 700 eller 900 är din bil finns det gott om objekt, från halvfärdiga byggen till nyckelfärdiga bilar. Flera har utrustats med olika varianter av BMW:s raka sexcylindriga M50-motor, som det med små medel går att plocka ut rejält med effekt ur.

I olika grupper på Facebook finns också en mängd annonser. I en grupp för Nissan 200SX hittar vi allt från rullande S13-chassi till olika delar för den som vill byta motor i sitt S-chassi. I en annan märkesoberoende grupp hittar vi flera vanliga driftingchassin, det vill säga BMW E30 och Nissans S-chassin, men även en Volvo 245:a med BMW M60 V8, en Opel Ascona och såklart fler Volvo 700/900.

Funderar du på en tävlingskarriär så bör du kolla upp bilen extra noga. Att fastna på motoreffekt och snygga detaljer är lätt, men du bör kolla ordentligt så att bilen är byggd enligt gällande reglemente, eller åtminstone kan byggas om för att bli godkänd för vagnbok. Några fallgropar kan vara bur som inte är godkänd och stötdämpartorn som det kapats bort för mycket ifrån. Om du däremot tänker dig olika frikörningsevent finns det större frihet och något färre risker.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se