Flygande start för Kim Fors

0
646

Kim Fors fick en flygande start på årets säsong. När Påsksladden avgjordes under Påskafton sladdade Fors in på en tredje plats med sin Nissan S13.
– Det flöt på bra och att vi tog oss ända till en tredje plats var ruskigt kul för mig, säger Kim Fors till DriftZone.se.

Som vi pratade om sist så blev ju förra säsongen inte riktigt som du hade tänkt dig, med tidigt motorras och en givare som spökade långt in på säsongen. Nu får du en framgång redan i säsongspremiären i ett starkt startfält. Hur mycket betyder det för dig och fortsättningen på säsongen?
– Som sagt, förra säsongen var inte så rolig. Men efter vinterns uppdateringar på bilen så känns det ruggigt bra än så länge! Först en träning på Mantorp Park och sedan Påsksladden på Elmia och bilen bara funkar precis som den ska. Det enda vi gör är att byta däck och tanka!

Vad hade du för målsättning med Påsksladden i år?
– Gick egentligen in med en målsättning, att ha kul under Elmia, men ändå försöka prestera så bra som möjligt såklart! Var lite skeptisk mot den korta träningstiden vi hade, men banan var bra och flytet hittade fram rätt snabbt!

Och kvalet gick ju riktigt bra, en sjundeplats. Det måste du vara ganska nöjd med?
– Inför kvalet så hoppades jag bara på att ta mig in i Topp-16. Det är där det roliga börjar och chasea är ju det roligaste!

Elimineringen gick ju också bra

– Ja, det flöt på bra och att vi tog oss ända till en tredje plats var ruskigt kul för mig och alla inblandade! Just nu känns det som denna säsong kommer bli riktigt rolig!

När blir nästa tillfälle att se dig köra?
– Närmast blir en träningsdag på GTR Motorpark (Gröndal) i Eskilstuna nu på lördag. Efter det blir det Dotz Driftbreak på Mantorp innan det är dags för första SM tävlingen, som också går på GTR Motorpark första helgen i maj.

– Vi kommer som sagt kämpa på hårt i både SM och Gatebil Drift Series, avslutar Kim Fors.

REKLAMFILM

/Christer Hägglund – DriftZone.se
/Foto: Erika Näsberg