Förberedelserna för ”CloseCalls Royale” pågår

0
582

I månadsskiftet maj/juni körs den första upplagan av CloseCalls Royale på GTR Motorpark. Just nu jobbar arrangören Mattias Jönsson för fullt för att fylla startfältet till den nya tävlingsformen. DriftZone tog kontakt med Jönsson för att lyssna hur arbetet fortskrider.

– GTR Motorpark e bokat 31 maj-1 juni…fredag till lördag. Close Calls Royale CCR är en tävling utan traditionellt kval. Man lottas in i grupper med 6 förare i varje. Alla möter alla inom gruppen och gruppvinnaren går vidare till en finalgrupp. Där möter alla varandra inom den gruppen och vi får en vinnare.

Hur går lottningen till, är det någon typ av ranking eller hur går det till?

– Första gången nu 2019 så lottas man in i respektive grupp. Allt för att göra det enkelt. I framtiden är det tänkt att man placeras i grupperna utefter en ranking. I den rankingen samlar man poäng i i stort sett alla kända tävlingar och serier i norra Europa.

Hur stort antal förare har du plats för i den första upplagan?

– Första gången finns 36 platser. Alltså sex grupper med sex förare i varje. Till detta har vi åtta reserver som deltar i träningen. Om någon ordinarie tvingas bryta så lottas en från reservgruppen in i dennes ställe. Man kan bara få hoppa in som reserv innan gruppernas körning startar.

Vilken kategori av förare är inbjudna?

– Inbjudna är de bästa förarna i Sverige och Norge.

Hur har gensvaret varit hittills?

– Fantastiskt bra över 20 har svarat ja på en vecka. Ca 40 inbjudningar har gått ut till dags datum.

När är sista datum för de inbjudna att svara?

– De ska ha betalat anmälningsavgiften senast 1 mars. Sedan går ytterligare några inbjudningar ut om det inte är fullt. Samt att vi öppnar inbjudan för alla.

Kommer det att vara någon frikörning i samband med eventet, eller är det bara öppet för de inbjudna förarna?

– Nej, det blir bara de tävlande och reserverna som kör. körtid och kvalitet är prio ett.

Vad mer kan du säga om eventet, är det bara inriktat med fokus på förarna eller finns det något annat spännande för publiken?

– CCR satsar stenhårt på en upplevelse både på plats och i media. Samarbetspartners kommer ställa ut sina produkter, öppen depå såklart, bilutställning med fokus på euro/japs. Tävlingar för publiken på plats samt VIP för speciellt inbjudna. Det blir fullt ös hela helgen.

– Kom ihåg att under CCR kör vi i stort sett uteslutande TWIN…inga tråkiga kval med singelrundor. ”Action is tha shit”, avslutar Mattias Jönsson.

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se