Första dagen på Elmia

0
531

DriftZone har en del av redaktionen på plats på årets Elmia-mässa med Påsksladden. För den driftingintresserade finns det en del att se på mässan, där Swedish Drifting Championship profierar sig tydligt.

I montern finns fyra RM-bilar, Jonas Melle Mellander, Dominik Schulze, Joakim Andersson och Eric ”Kryckan” Carlson, samt SM-vinnaren från 2013 Johan Andersson som gör comeback i SM i år.

Våra tidningar fanns och kommer att finnas i 59 North Wheels och Westcoast Motorsport. Missa inte det!

Driftingbilar finns i flera montrar, bland annat i den där våra tidningar finns, i Simpsons monter där Jim Olofssons bil stod större delen av dagen, i Getechs monter finns Daniel Ahlstedts Volvo 760 som även i år kommer att tävla i RM-serien, och i hall X där Oaktree Outlaws visar upp fina bilar.

Ute på Turtle Wax Arena har det körts uppvisningskörningar på under dagen, där Jonas Knutsson, Tobias Olofsson och Rasmus Möller kört flera. Henrik Isaksson drabbades av tekniska problem redan under första passet och kom inte tillbaka. Okänt vad, men det ryktas om ventilproblem.

Christian Erlandsson under träningen
Foto: Christer Hägglund

Senare var det dags för träning inför Påsksladden, där många tog ut och luftade sina tävlingsbilar för första gången för säsongen. Det syndes också, för många bilar hade svårt att gå som de skulle och man kunde även ana en viss rattrost bland förarna. Allt eftersom kylan tilltog förändrades förutsättningarna och vi fick se en del 360-graders piruetter.
Calle Linnarsson drabbades av en brand i sin bil, och tvingades utlösa det inbyggda släckningssystemet i sin bil. Återstår att se vad skadorna blev. Jocke Grahn verkade ha problem med bakvagnen. Micke ”Wunderbaum” Svensson hade någon form av problem och sågs stå med bilen på pallbockar.

Foto: Stefan Lindgren

En som imponerade på oss var Tim Gummeson som la flera jämna och aggresiva rundor under träningen och ser riktigt lovande ut inför tävlingen!

Så det finns en del som vi får se hur det löser sig till morgondagens kval. Men det är ju onekligen en del av sporten!

Ses vi där?

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren – DrifZone.se, Christer Hägglund – DriftZone.se