Fredric Aasbø blir programledare i norska Top Gear

0
403

Den norske driftingstjärnan Fredric Aasbø kommer att vara en av programledarna när Discovery och BBC nu börjar producera avsnitt av Top Gear Norge.

Förutom Fredric Aasbø kommer Petter Schjerven och Esben Selvig att leda programmet, som kommer att sändas på TVNorge.

-Det här blir fantastiskt roligt! Top Gear är ett av världens mest kända TV-format, och nu är vi alltså så priviligierade att få möjligheten till att skapa en helnorsk version, med norska programledare som vi själv har handplockat. Magin med Top Gear är programmets förmåga till att fånga inte bara bilentusiasterna, utan också de som inte vi skillnaden på en Lada och en Lamborghini. Det här är innehåll som är skapat för både Dplay och TVNorge, och vi glädjer oss att få presentera Top Gear Norge under 2020, säger Eivind Landsverk, nordisk programdirektör på Discovery Networks till den norska nättidningen Nettavisen.no.

Det svenska programleadteamet med fr v Tony Rickardsson, Adam Alsing och Marko ”Markoolio” Lehtosalo.
Foto: Discovery Networks

Även vi i Sverige kommer att kunna avnjuta en egen Top Gear-version med start 2020, dock helt utan driftingkoppling. Programledare i den svenska versionen blir rutinerade radio- och tv-programledaren Adam Alsing, artisten Marko ”Markoolio” Lehtosalo och speedwaylegendaren Tony Rickardsson. I Sverige kommer serien att sändas på Kanal 5 och Dplay.

Det välkända engelska originalet till serien har de senaste åren varit en formidabel berg-och-dalbana av fiaskon, succéer och turbulens kring programledare. Totalt har serien sänts under 27 säsonger och mellan 2002 och 2015 leddes serien av Jeremy Clarkson, James May och Richard Hammond.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se, Discovery Networks