Fredric Aasbø bygger ny Supra för Europa

0
161

Fredric Aasbø har släppt nyheten att han bygger en driftingbild av den nya Toyota Supran, för att användas i Europa.

Toyota GR Supra. Foto: Toyota

Det är tidningen Bilsport som rapporterar om bygget och sedan tidigare har Aasbø en färdig Supra Mk 5, byggd av Papadakis Racing, som ska användas i Formula Drift i USA. Men nu byggs alltså även en bil för Europa, där bland annat Gatebilfestivalerna är målet.

Bygget har redan pågått en tid, men för att inte störa lanseringen av det uppmärksammade bygget i USA har hemlighetsmakeriet varit stort. Bilen byggs hemma hos Fredrics kompis Preben Lunde. Enligt Bilsport satsar man på beprövad teknik under huven och bygger en Toyota 2JZ, medan man låter B58-motorn som satt i chassit stå kvar i hyllan. Papadakis har trimmat B58:an i Fredrics amerikanska tävlingsbil till över 1000 hk, men 2JZ är en motor som är mer välkänd och som det finns mer trimdelar till salu till. B58:an finns kvar för eventuellt framtida bruk.

Som vi berättade häromdagen blir det inga Gatebilfestivaler i Norge i år, och under den enda Gatebil som planeras i år, 24-27 september på Mantorp Park, kör Fredric Formula Drift i Monroe Washington, så chanserna att få se bilen live i år för oss vanliga dödliga är nog lika med nästan noll. Men den som lever får se, och det ska i alla fall bli riktigt spännande att se bilen, när det nu än blir!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Toyota, Christer Hägglund – DriftZone