Friåkningsdagar på Sundsvall Raceway

0
244


Foto: Erika Näsberg

I år kommer SHRA Sundsvall att arrangera ett flertal tillfällen att köra för både nybörjare och erfarna driftingförare. Vi ringde upp Matilda Svensson, som är driftingansvarig i SHRA Sundsvall, för att höra lite mer om planerna.

Vad är tanken med att arrangera frikörningsdagar?
– Målsättningen från SHRA Sundsvall är att främja tillväxten inom drifting, men också att låta motorsportsintresserade ha en plats att köra under lättsamma former.

Låter ju toppen, när kommer dessa att genomföras?
– Datum för dessa frikörningar är 3 juni, 14 juli och 29 juli. 14 juli är i samband med Drifting SM/RM på Sundsvall Raceway.


Foto: Christer Hägglund

Kommer det att bli bedömning?
– Under friåkningsdagarna är tanken att hålla en enkel nivå, både arrangörsmässigt, men också på den tekniska biten. Men vi kommer också att upprepa succén från 2016 med Drift Matsuri, som blir en större frikörningsdag den 2 september. Just denna kommer att sticka ut ur mängden vad det gäller frikörningsdagarna. 2016 var intresset för detta arrangemang långt över förväntan och det var riktigt roligt att se hur stort intresset var.

Så det blir ett arrangemang liknande det som genomfördes 2016?
-Inför 2017 kommer vi att utveckla konceptet lite och SHRA Sundsvall är riktigt laddade för att presentera ett ännu bättre Drift Matsuri, för både förare och publik. Vi tror att det kommer att bli en grymt rolig dag på Sundsvall Raceway.

Kommer det gå att köpa licens på plats?
-Ja, det kommer att gå att köpa engångslicenser genom Svenska Bilsportförbundet på plats under dessa dagar.

Foto: Leo Holmberg

Eftersom det på grund av oenighet bland ägarna i nuläget är mycket tveksamt om blir något Onsdagsbus 2017 på den andra motorbanan i sundsvallsområdet, Mittsverigebanan i Härnösand, så är det ju extra roligt att SHRA Sundsvall storsatsar på att arrangera många tillfällen för intresserade att utöva sin hobby under ordnade former.

Så skriv redan nu upp 3 juni, 14 juli, 29 juli och 2 september i almanackan, så ses vi på Sundsvall Raceway!

/Christer Hägglund – Driftzone.se