Fullspäckat program på Bimmers Of Sweden

0
779

Det blir ett fullspäckat program även på årets upplaga av Bimmers Of Sweden på Mantorp Park 25-26 maj. Många kommer att känna igen sig, men det blir även en del nyheter.

Förra året berättade vi om historien bakom det som nu är Sveriges största märkesträff, när BMW-ägare från hela Sverige träffas på Mantorp Park under Bimmers of Swedens flagga. Missade du historien kan du läsa om det här, BOS: Viktigt att alla känner sig välkomna.

2017 var man 1429 BMW:s som samlades på träffen som samlar alla typer av BMW-bilar och motorcyklar.

-Just motorcyklarna satsar vi mer på i år, berättar upphovsmannen till träffen, Arne Skaale, när vi ringer upp honom för att höra lite om årets nyheter.

-Motorcyklar har alltid varit välkomna på Bimmers, men nytt för i år är ett Bike corner på lördagen där vi samlar ihop dem på ett och samma ställe.

Men om vi börjar från början, ni drar igång på fredagen?
-Ja, det gör vi, precis som tidigare. Kl 12 öppnar vi entrén och kl 14 börjar förra årets nyhet med konbanekörning i Pariserkurvan. En stor nyhet för i år är Bimmers Of Sweden School. I depågarage 1 och 2 bygger vi en lektionssal, där vi låter några partners föreläsa om saker som vi tror att man vill lära sig mer om. Det börjar kl 15 och först ut är Ddesign. Sedan följer kl 16 Simpson Europe/Mantorp Park, kl 17 BRL Electronics och kl 18 Meguiars.

Låter ju jätteintressant att få lära sig lite också när man är på bilträff. Några fler nyheter?
-Förenade Bil, som är en stor BMW-återförsäljare, kommer att visa upp en helt ny BMW M2. Vi kommer att sälja åkturer i den, där en mycket kompetent förare kör två varv runt Mantorp Park. Pengarna vi får in på det skänker vi till Barncancerfornden. Förenade Bil kommer också att visa upp den dyraste bilen på Blocket just nu, en BMW M1 Sauber F1 från 2006. Till salu för 9 miljoner kronor om någon är sugen. Den kommer att stå på display och inte köras.

Hur blir det för våra driftingintresserade läsare då?
-Det blir en hel del. I depågarage nr 4 kommer driftingprofilen Micke Wundebaum Svensson att ha drifitingsimulatorer och även visa upp Z3:an han tävlar med i SDC SM. Sedan kommer vi att ha ett gäng andra duktiga driftare på plats också. Tobias Olofsson, Axel Hjalte och Henrik Åkeson. På lördagen kommer vi att ha ett par lotterier där vi lottar ut medåkning med dessa herrar. I depågarage 6 kommer PBZ att ha sin bromsbänk.

Hur ser intresset ut från besökarna?
-Jättestort, det kommer besökare från hela Sverige. Dessutom verkar intresset i Tyskland vara stort just i år, vi har fått flera förfrågningar därifrån. Vi har tidigare haft besökare från Norge, men vi har fått kontakt med nya grupper där som säger att de är intresserade av att besöka oss. Så vi hoppas att det blir stor spridning.

Tror du att ni slår besöksrekord även i år?
-Det beror mycket på vädret. Förra året hade vi fantastiska förhållanden. Visst skulle det vara roligt att slå rekord igen, men det viktigaste är ändå att alla känner sig välkomna. Bimmers Of Sweden är en träff där vi månar om alla besökare, oavsett vilken BMW du har eller vilket skick den har!

Något du vill avsluta med?
-Det kommer att bli fler överraskningar, vi kommer att auktionera ut något riktigt häftigt, och sedan tycker jag att man inte får missa norrmannen Michael Peters BMW X5 6×6. Den är riktigt häftig! Och självklart fortsätter vi samarbetet med Barncancerfonden. Hittills har vi samlat in nära 350.000 kr, och mer ska det bli!

Det verkar alltså bli ett par actionspäckade dagar på Bimmer Of Sweden på Mantorp Park 25-26 maj!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Andreas Harrisson – DriftZone.se