Fullt ös på GTR Motorpark från första stund på Close Calls Royale

0
452

Fredag och lördag så finns ett stort antal vassa förare på GTR Motorpark, de är alla där för att deltaga i Mattias Jönssons evenemang som kallas Close Calls Royale, och intensiteten var hög redan från första träningsrundan idag.

Close Calls Royale handlar om twindrifting i första hand, med massor av körtid och battles för de förare som är med. Fredagen (idag) är till största delen tänkt som träningsdag, men några matcher kördes under förkvällen.

Det märktes att förarna var taggade då de flesta körde hårt från första varvet, intensiteten höll sedan i sig då arrangören har valt att hålla tempot högt. Förarna släpptes i snabb ordning så det blev aldrig stilla på banan.

Banan kördes denna gång åt andra hållet mot vad många av förarna är vana med, detta märktes då flera av dem fick jobba en stund på att hitta sina bästa linjer. Men snabbt nog så drog twinträningen igång och förarna började hitta linjer och även känslan för att kunna ge varandra hårda battles.

Det sista som hände under denna dag var de första inledande matcherna, här tog man ett par från varje grupp som fick köra sina matcher. Bilden nedan visar resultaten från de inledande matcherna (en 1 är vinnare).

Nu är det lugnt i depån, de flesta sitter och slappar medans andra mekar med bilarna inför morgondagens drabbningar. För det är imorgon som allt ska avgöras, det kommer bli hårda battles där förarna tävlar (förutom äran) om plats i både Drift Masters European Championship, och en plats på Iron King Drift i Tyskland.

Vi vill att du – just du tar dig till GTR Motorpark utanför Eskilstuna och hejar fram din favorit. Lördagen kommer att bli vass på alla sätt.

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bilder: Henrik Andersson & Mattias Laago, Driftzone