God morgon kära läsare, idag kollar vi på topp 32

0
541

Det är fredag när denna artikel publiceras, Gatebil Mantorp drar igång på riktigt. Men det har redan körts en hel del på banan under torsdagen. Jaså säger du som inte har läst våra senaste artiklar. Jo det kördes kval för att ta en av de 32 platser som erbjuds i Gatebil Drift Series.

Foto: Andreas Harrisson

Men hur gick det? vem kvalade vart? kolla in denna artikel så får du snabbt reda på det. Vad vi kommer att prata om istället i denna emineta artikel är lite kort om stegen, samt lite om vissa matcher.

Denna bild visar hur stegen ser ut:

Där ser vi att Granlund kommer möta Linus Joensuu, kan tämka mig att Linus är revanschsugen efter deras drabbning på SM deltävlingen i Eskilstuna. Den är en match som jag tror kommer bli intressant, och du som publik får nog en hel del bra matcher där denna är en sån. Vad har vi sen… Fredrik Sjödin mot Jim Olofsson, också en match som kan bli intressant. Olofsson hade probelm med växellådan under torsdagen, men tror att han är redo imorgon kväll. Sjödin är vass och håller bilen då kommer han klart att kämpa stenhårt för att ta sig in i topp 16.

Bakkerud möter Kim Fors, Fors som vi skrev om tidigare. körde sönder bilen rätt rejält på Gatebil Våler, men skruvade ihop bilen och är med även denna tävling. Hur kommer det att gå? Jens Stark Junttila möter Patrik Nygren, Jens är nog skapligt revanschsugen då han krockade med en mur på Vålerbanan, Norge. Men teamet drog ihop bilen och fick hjälp av Fredrik Lindberg att rikta upp chassit igen.

Rickard Ivars möter Saevik, Ivars är vass och han kan köra – kommer han att ställa pjäxan i pannrummet och ta sig vidare till topp 16? det kan han mycket väl göra.

Men det slutar inte där, kvalet hade många bilar – alla ville in i topp 32 så räkna med att alla kommer ge bra mycket för att komma vidare till topp 16. Stegen drar igång idag klockan 20.00 och topp 16 fortsätter på lördagen klockan 20.00.

Jag själv kommer att installera mig på Mantorp Park imorgon kväll, hoppas att många besöker festivalen och tittar hårt på Gatebil Drift Series – den kommer att innehålla hårda battles.

Henrik Andersson – DriftZone