Gör en insats: Bli funktionär!

0
412

Är du intresserad av drifting men har inte någon möjlighet att köra just nu?

Du kanske inte har bilen klar, väntar på den stora lottovinsten eller vad det nu kan vara. Det finns saker att uträtta ändå. Komma nära sporten. Känna doften. Känna luften vibrera. Du kan bli funktionär!

Till varje tävling, frikörning och show som körs så behövs det ett antal funktionärer.

Några exempel på en tävling är tävlingsledare, racecontroller, tävlingssekreterare, teknisk chef (besiktning), miljöchef, faktafunktionär 5-minutersregeln, bedömare, line up, starter, flaggvakter, matservering samt räddningspersonal (brand/sjukvård)

Många platser som ska tillsättas med personal, de flesta av den arrangerande föreningen. Vissa kräver givetvis flera års erfarenhet och flera kurser, medan andra är mer lämpliga för nya funktionärer.

Alla är väldigt viktiga och drar sitt strå till stacken för att tävlingen ska kunna genomföras, bli rättvis, gå snabbt och vara underhållande för publiken.

Förutom att göra en insats och skapa möjlighet för drifting så blir man också del av den stora gemenskapen som vi brukar kalla driftingfamiljen.

Bildexemplen är tagna på Sundsvall Raceway. Ta kontakt med din närmaste förening för att höra efter vilka möjligheter som finns där!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se