Grahn vinnare i Påsksladden

0
419

Efter SM-finalen i Sundsvall sa Jocke Grahn att han skulle sluta tävla. Igår kväll stod han på högsta platsen på prispallen efter årets upplaga av Påsksladden.

Kvalet var en hård affär, där 37 bilar blev 16. De 16 lyckliga presenterades av kvällens speakerduo. Och som vi skrev efter kvalet så var det inte en helt väntad stege där flera av favoriterna tvingades stå utanför.

Redan i tävlingens första battle var domarna oense, så Tony Averstedt och Jimmy Gustafsson fick köra det som skulle bli tävlingens enda One More Time. Andra battlen i top 16 flyttades fram och hamnade sist, pga att Jimmy Eifrém fick bilproblem. Dock slutade det ändå med en bye run för norske Petter Lauvås.

När vi nådde top 4 så var det kvalettan Tony Averstedt mot förra årets fyra Mathias Johansson, och nykomlingen Andreas Lilja mot Jocke Grahn. Johansson fick problem med bilen, sannolikt växellådsproblem, och avbröt vilket gav Averstedt en plats i finalen. I den andra semifinalen blev det en jämnare kamp där Jocke Grahn till slut drog det längsta strået.

I finalen blev det en jämn och bra leadrunda för Tony Averstedt, med Grahn bra med i chase. När det var dags att vända hände något i initieringen för Averstedt, vilket gav Grahn i princip en solorunda och saken var klar. Hemmaföraren Grahn vinnare i Påsksladden 2019!

Resultatlistan i sin helhet (ej officiell)

 1. Jocke Grahn
 2. Tony Averstedt
 3. Andreas Lija
 4. Mathias Johansson
 5. Jocke Andersson
 6. Ørjan Nilsen
 7. Petter Lauvås
 8. Christian Erlandsson
 9. Emil Wikman
 10. Martin Frejd
 11. Mikael Johansson
 12. Jimmy Eifrem
 13. Johan Andersson
 14. Richard Loord
 15. Patrik Nygren
 16. Jimmy Gustafsson

Ytterligare en upplaga av Påsksladden genomförd, inför en i vanlig ordning stor publik.

Och det var väl tur att Jocke Grahn kom tillfälligt tillbaka från sin pensionering som han nätt och jämt påbörjat!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto:
Christer Hägglund – DriftZone.se