Granlund: ”Kan vara den sämsta helgen vi haft”

0
670

Foto: Alexander Granlund

Alexander Granlund är en av våra mest etablerade förare. Han tog hem första omgången i SM-serien på GTR Motorpark i Eskilstuna i maj. Sedan i Gatebil Drift Series premiär så nollade han i båda kvalrundorna och gick därmed naturligtvis inte vidare till stegen. Dessutom har vi hört om problem med motorhuven. Vi slängde oss på telefonen och kollade med Alexander hur det ligger till.

Vi måste få en kommentar om tävlingen på Våler. Du skrev att du tyckte att banan var svårkörd och att du inte hittade något flyt. Var det någon speciell passage som gjorde att du inte kom rätt där?
-Ja Våler ja, jag skrev ju på min Facebook att det var en svårkörd bana och att jag inte var vän med bilen. Initieringen var väl det jag inte tyckte om, annars var det väl inte så krångligt egentligen. Men efter att jag snurrat 5-6 ggr totalt under träning och kval, något jag aldrig gjort tidigare med bilen, så började jag ana att något inte var som det skulle.


Foto: Henrik Andersson

Efter Våler åkte du till Bimmers, och där var det inte heller något flyt. Berätta.
-Vi lämnade Våler vid fredag lunch, åkte direkt vill verkstaden och började skruva. Bilen var ofantligt trögstyrd, så vi bytte servopump och styrväxel. Blev ingen skillnad så vi for ner till Mantorp ändå för att leta reda på felet. Väl där så visade det sig att ett lager som håller i rattstången hade skurit. Vi lyckades tvätta rent det och smörja upp det på nytt så det gick lätt igen.

– Väl påklädd i overall och fastspänd i bilen, lyckligare än någonsin att bilen faktist funkade igen, så for jag ut på banan. Tog mig inte mer än 1,5 varv innan jag la huven över rutan, taket och en kamerarigg. Så det var bara att packa ihop och åka hem igen. Kan väl vara den sämsta helgen vi haft på länge… Men en sak var ju väldigt positiv, och det var ju att det faktiskt var fel på bilen och inte mig som förare, tack och lov!

Nu är det dags för SM-deltävling igen. Du vann första där, och har gruvlig revansch att utkräva i GDS. Nu är allt tiptopp inför Mantorp med bil och förare?
-Bilen står fortfarande i kärran orörd sedan Bimmers faktiskt, men den blir i ordning till helgen. Och jag är utvilad och ordentligt taggad efter en vecka i solen på Mallorca. En vis person sa till mig en gång: ”Med is i magen å bly i foten så löser du det här!” Något som fastnat väldigt hårt i mitt huvud, så vi får väl köra på det.


Foto: Henrik Andersson

Mantorp då, vad är det speciella där?
-Det är väldigt hög initieringshastighet där, sen är det ju en snabb bana överlag. Så har man bra driv i bilen så inbjuder det till mycket tät twin vilket jag gillar!

Publikmässigt och arrangemanget i övrigt?
-Superbra! Båda delarna! Otroligt mycket folk på läktarna!!

Då hoppas vi på skön stämning och önskar Alexander lycka till!

Text: Christer Hägglund – Driftzone.se