Gräsrötter i Älvdalen: “Våra driftingevent vänder sig till alla”

0
291

Den 27 maj, alltså på lördag, bjuder River Valley Racing in till en fartfylld dag på Monztabanan i Älvdalen i Dalarna. Mikael Persson är ordförande i arrangörsklubben River Valley Racing.

Hej Mikael! Vad är det för typ av event ni kör på lördag?
-Frikörning, drifting i första hand. Vi kör också streetrace och möjligheten att bara burna lite och showa för publiken. Sedan på kvällen är det grillbuffé och liveband.

Vad är det för bana ni håller till på?
-Vi håller till på Monztabanan, en trafikövningsbana egentligen, som även används som motorbana. Vi försöker att utveckla verksamheten som motorbana genom att köra lite event och samla in pengar.

Vem äger banan?
-Det är sex delägare i banan just nu. River Valley Racing vill gärna bli delägare, så det är bland annat det vi försöker få in medel till.

Mikael berättar också lite om planer för banan och visar ett par skisser på tänkta förändringar för att skapa bättre förutsättningar för drifting.

-En sak som vi fått mycket positiv uppmärksamhet för är att vi gör nykterhetstest på alla förare på våra event, både sommar och vinter. Det tror vi att vi är ganska ensamma om att göra.

Ett bra initiativ av klubben. Det är en viktig principsak att visa att alkohol och bilkörning inte hör ihop, varken på ute i trafiken eller på en motorbana.

-Det är andra året som vi kör spring drift och så blir det tredje året vi kör streetmeet i höst. Våra driftingevent vänder ju sig till alla så oavsett om du kör epa, jänkare eller gatbil så finns det något för dig hos oss. Jag vill passa på att tacka våra partners också, PBZ.se som är huvudsponsor, Blås grönt,  Carstyle.se, Hotell Älvdalen, SÅ Gustavssons åkeri och Älvdalens besparingsskog, avslutar Mikael Persson.

Är du i Dalarna i helgen så ta dig en sväng förbi Monztabanan utanför Älvdalen!

Text: Christer Hägglund – Driftzone.se
Foto: Andreas Eriksson