GTR Motorpark visar upp utbyggnaden

0
677

När Johan Heggblad och hans team bjöd in till visning av den nya bansträckningen och det övriga som ingår i det nya projektet på GTR Motorpark, fanns Göran Röjhagen på plats och berättar här om vad som visades upp.

Igår var det rekord tidig premiär för min ”Drifting säsong”. Johan och gänget på GTR Motorpark, vanligen bara kallad ”Gröndal” av svenska drifters, hade bjudit in för att visa hur byggandet av den nya bansträckningen fortgår.

Med sviktande vinter så var det ett kyligt och geggigt möte med den nya banan för dom som valde att prova att köra runt banan

”4-hjulsdrift rekommenderas och det blir lite att tvätta efteråt” var hälsningen man fick när man styrde ut på den nya slingan. Man hade konat upp den blivande banan så att man kunde få en känsla för hur det ska bli. Slingan kändes bra med en fin blandning av kurvor och nivåskillnader. Det kommer att bli bra någon gång efter sommaren när det blir asfalt att åka på.

Vyn från en blivande åskådar plats med den befintliga banan i bortre kanten.

Johan informerar om planerna och den pågående processen att forma Sörmländsk marken som huvudsakligen består av sten till en slät och böljande racerbana.
GTR personalen hade snygga nya mössor på sig och svarade gärna på frågor från nyfikna besökare.
Det var fritt fram att styra ut på ett varv för besökarna.
Det nya klubbhuset och kontoret är ännu så länge lite luftigt men det fanns redan något intressant att kolla på.
Trots att det var lite råkallt och dragit i det nya konferensrummet så kan jag bara hålla med Johan om att ”Det här kommer att bli bra!”

Text: Göran Röjhagen – Deltaphoto.se
Foto: Göran Röjhagen – Deltaphoto.se