Gummesson: ”Rakt in i däckhögen, det blev en rejäl smäll”

0
637

Allt går med lite god vilja, det kan Tim Gummeson skriva under på. Tim gjorde en ganska rejäl avåkning under torsdagen som krävde en hel del reparationer, men redan på fredagen var han tillbaka ute på banan igen. DriftZone tog kontakt med Tim för att få lite klarhet i vad som hänt.
Tim! Vad var det som hände i torsdags?
– Jag gick ut på träningen med nyjusterad bil för att hitta mer fart och grepp. Och grepp hade jag, så pass mycket att den inte orkade riktigt på 5:an. Jag fick till några repor riktigt bra, det gällde bara att ha hög ingångshastighet i första kurvan så gick det precis.

– Tyvärr, när twin-träningen började så fegade jag lite i initieringen och hade för låg hastighet. Så när jag försökte kicka loss den på 5:an gick det bara rakt på och då var de för sent. Rakt in i däckhögen och det blev rejäl smäll.

Hur gick det med dig, och med bilen?
– Allt gick bra med mig, jag är lite mör fortfarande men det är tur att man har alla skydd, speciellt hybridskyddet för nacken. Det räddade nog mig enormt. Vad gäller bilen så blev dock hela högersidan lite krokig så kvalet kunde inte hinnas med. Men skam den som ger sig! Helgen är lång så vi började laga, har riktat och bytt massor med delar. Alla har varit jätteschyssta och ställt upp och lånat ut delar så idag har jag kört igen på banan!

Härligt! Hur kändes körningen idag då?
– Det kändes bra att vara ute på banan igen, bilen känns helt okej efter vad den varit med om så resten av helgen blir de bara ösa på!

Så bilen är i ”gott” skick nu då kan man säga?
– Den är körduglig. Men det finns mycket att laga när Gatebil är över, alla plastskärmar runt om och dörren på höger sidan lär bytas, stötdämparen bak är förstörd och så behövs lite riktning av karossen för att få den hundra, så det finns en del att pyssla med när jag kommer hem!

– Självklart vill jag tacka alla mina sponsorer och alla som är med och stöttar mig! Utan dem skulle jag inte kunna göra det jag älskar. Jag vill tacka: Badassparts, Toni Bygg & Montage, Fordonsspecialisten, Mekonomen, Sala Industri Reparationer AB, Kloma, Lånsta Lack, Dekalbolaget och Tershine.

Med det tackar vi Tim Gummeson för pratstunden och önskar honom lycka till med den återstående tiden på Gatebil Mantorp.

Text: Erika Näsberg – Driftzone.se
Foto: Christer Hägglund – Driftzone.se