Gymkhana Drift: “Vi ska utnyttja arenan maximalt”

0
219

Häromdagen dök en intressant bild upp i vårt ”flöde” på Facebook – nämligen en bild på en helt nyasfalterad Östersund Skidstadion! Vi passade såklart på att ta kontakt med Gymkhana Drift’s Tobbe Hising för att kolla läget.

– Vi visste inte ens om att den var asfalterad redan. Vi kom dit för att ha ett möte och då låg den asfalterad och klar!

Hur ser det ut?

– Det ser väldigt bra ut, jag tror aldrig jag sett en sådan jämn yta någon gång. Det gynnar oss verkligen!

Då är ni rätt så taggade just nu kan man säga?

– Vi är väldigt taggade just nu! Det har vi väl visserligen varit hela tiden, men det blir verkligt på ett annat sätt när man står och ser arenan körbar helt plötligt. Nästa steg nu är att ta hit en förare som ska få provköra och testa så vår ”banskiss” fungerar. Eftersom det är en helt ny arena så vill vi se saker som till exempel ingångshastigheter, det ska ju vara en bana som går att tävla hårt på. Det ska vara all in hela tiden!

Kommer ni nyttja hela den ytan som man ser på bilden?

– Ja, nästan mer än man tror faktiskt. Vi ska utnyttja den maximalt och göra en så rolig bana vi bara kan. Det kommer bli det bästa vi har gjort, det kan vi säga redan nu.

Hur ser det ut på förarsidan än så länge?

– Det ser bra ut! Jag tror att vi eventuellt kan ha någon plats kvar, vi väntar på besked från någon bland annat. Annars håller vi ju koll på vad som händer omkring oss, som Gatebil Rudskogen nu till exempel. Ser vi något vi gillar så kanske vi hugger på det. Vi hoppas kunna gå ut med en komplett förarlista hyfsat snart, men det är ju ändå ett tag kvar till augusti så saker kan ju fortfarande hända. Målet är dock 20 förare, färre än 20 kommer det nog inte bli. Det är många som vill köra!

– Kommer man hit och ska köra så ska man också vara 100% redo för det. Varje centimeter runt banan täcks av betong, det finns inga sandfållor som tar emot utan det är bara betong. Det kan få förare att rygga tillbaka, men vi blivit förvånade varje år över att redan det första träningsåket som en förare lägger så är det 100% fullt ut direkt, det är ingen som tvekar. De är där för att sopa banan. Det är exakt den inställningen vi söker – de ska komma hit och gå all in, i allt! Hela eventet handlar om att ha kul, både för oss som arrangörer, för förarna och för publiken. Det kommer bli en fantastisk kväll i augusti!

Att det kommer bli en grym kväll tvivlar vi inte på, och därmed tackar vi Tobbe Hising för pratstunden.

Text: Erika Näsberg – Driftzone.se
Foto: Gymkhana Drift