Häggblom: ”Inte möjlighet att delta i Våler den här helgen”

0
573

GDS närmar sig med stormsteg, men en som inte kommer till start under premiären på Vålerbanan är den finske föraren Dennis Häggblom.
– Jag är faktiskt anmäld till GDS, måste bara börja kolla på reglerna om de går att få bilen ”laglig” för den. Jag har dock inte möjlighet att delta i Våler den här helgen.

Hur har säsongen börjat hittills och hur känns bilen?

– Ja det har börjat riktigt bra, bilen är i sitt livs form!

Som vi förstått det så har ni gjort lite förändringar tills i år?

– Jadå det blev en hel del uppdateringar både på chassit och teknikmässigt men framförallt förbättringar på alla områden på bilen för att uppnå högre driftsäkerthet och mindre strul.

– Så, enkelt sagt, nerplockad i minsta beståndsdel, blästrat och pulverlackat chassiet sen ihop med en del nya delar och renovera gamla och sätta tillbaka.  Mycket jobb, men jag har väldigt goa grabbar som är med o hjälper till med bilen. Credits to them!

Hur ser säsongen 2017 ut? Några speciella tävlingar/serier du kommer delta i?

– Jag har tänkt köra hela finska SM serien, men jag kommer att missa en del av dem.  Några gatebil blir det också samt 2-3 Drift Allstars serietävlingar.

Apropå Gatebil då, vad sägs om nya Gatebil Drift Series?

– Jag är faktiskt anmäld till GDS , måste bara börja kolla på reglerna om de går att få bilen ”laglig” för den. Jag har dock inte möjlighet att delta i Våler den här helgen.

Vad tror du om motståndet i GDS?

– Där är det rejält med utmanare, det blir en tuff serie tror jag

Vad har du för mål i år, både i GDS och säsongen i allmänhet?

– Varje gång vi åker ut på tävling så skall jag ha sikte på att fajtas i täten, bjuda på en show och känna att vi har gjort allt vad vi kan för att nå dit vi vill. Då njuter jag som mest!

Härligt att höra! Vi ser fram emot att se dig på banorna i sommar!

– Tackar! Vill självklart passa på att tacka mina duktiga grabbar som hänger med i ur o skur samt alla nya och gamla partners som tror på oss och supportar samt hjälper var dom kan och har möjlighet till. Sen också ett stort tack till min fru och familj som sporrar mig i det mesta av mina visioner och lyssna till dom orden att ”snart så lugnar det sig, bilen är jysst klar…”!

Med det tackar vi Dennis för pratstunden och önskar honom lycka till under säsongen 2017.

Text: Erika Näsberg – Driftzone.se