Händelserik kvaldag på SM Premiären

0
556

Solen började att visa sitt härliga ansikte när premiärdagen för Drifting SM startade. Dagen till ära så skulle mer 60 st startande kämpa om kvalplatser inför söndagens elimineringar. Vem skulle ta kvalvinst?

Foto: H. Andersson

Dagen börjar med att förarna, efter genomgång. Drar ut på träningen, det märks att säsongen fortfarande är i uppstart då många förare visade sig ivriga att köra. Helt förståeligt då vinter har varit rätt lång och en del har kanske inte haft möjligheten att köra än.

Sagt och gjort, träningen avklarades med bravur och arrangören GTR Motorpark. Det var också relativt fritt från incidenter, en incident som däremot hände – och hanterades snabbt och effektivt.

Henrik Johanssons bil fattade eld under träningen. Foto: H. Andersson

Räddningsmanskapet var framme blixtsnabbt och allt blev effektivt fixat utan större skador. All heder till alla funktionärer som sliter stenhårt stor tumme upp till Er.

Effektivt jobbat av räddningspersonal, foto: H. Andersson

Kvalen då, hur gick det?

RM klassen fick Mikael Gustavsson som kvaletta, Daniel Ahlstedt tvåa och Mattias Eriksson trea. Ett snabbt snack fick vi med Mikael Gustavsson som ni kan se på vår facebook.

SM klassen så fick vi se Alexander Granlund ta kvalvinsten (inte sällan denna människa är högt upp i kvallistan), Victor Joensuu tog andra kvalplatsen, trea blev Kim Fors.

– Jag blev förvånad när vi gick igenom resultaten efter kvalet, trodde inte att mitt åk gav så mycket poäng. Men kul att finnas med i toppen, andra åket så ville jag pusha gränserna och det blev lite för mycket så jag sladda ur mig. Men poängen från åk 1 gav mig kvalvinsten. Sa Alexander.

Alexander Granlund, foto: H. Andersson

Vi frågade Alexander om hur årets SM serie känns.

– Den känns just nu jättebra, det är kul att vara tillbaka och säsongen kommer bli kanon. Avslutar Alexander med (detta spelade vi in med web tv, tyvärr så blev ljudet dåligt. Så den kan vi inte visa, därför får ni kommentarerna i denna artikel.

Nu är det söndag och huvudtävlingen ska dra igång, men först är det träning – som jag ska fotografera. Men glöm inte vår livestream som kommer att starta.

//Henrik Andersson – Driftzone