Härlig säsongsavslutning på Sundsvall Raceway

0
622

Det blev en härlig avslutning på driftingsäsongen i ett fantastiskt väder på Sundsvall Raceway på lördagen när Drift Matsuri arrangerades för andra året. Det var även i år frikörning för driftingbilar, men nytt för i år var att man samarrangerade med Krutcupen.

Krutcupen är en enkel tävlingsform där det går ut på att skaffa sig en bil för en mindre summa, dra ihop ett gäng kompisar och köra. Det var blandat med märken och modeller i startfältet, men Volvo V40 och BMW var populära.

Krutcupen

För driftarna då? Ja, där var det god uppslutning och det var till största delen ansikten och bilar vi kände igen från tidigare frikörningar i sommar. En av A-traktorerna och flera av de andra bilarna, och det är onekligen ganska roligt när man fått möjlighet att se alla frikörningar på banan under säsongen och sett vilken utveckling flera av förarna har haft. Fantastiskt. Vissa sticker ut mer än andra, och det finns helt klart talang som borde tas om hand.

Speaker för dagen var ingen mindre än Mattias Jönsson, samme man som med den äran höll i den ena mikrofonen på Gymkhana Drift förra helgen. Trots att det startfältet var avsevärt mycket mer namnkunnigt så pratade Mattias med samma entusiasm denna dag. Och kunskapen om bilarna är det ju sannerligen inget fel på. Vid sin sida hade Mattias ingen mindre än SHRA:s egen tekniske guru, Egon Byström. Har du haft med dig en tävlingsbil till Sundsvall Raceway har du med all säkerhet träffat Egon, då han brukar vara den som ansvarar för besiktning.

Vinnaren i parkeringstävlingen Robin Bengtsson med speaker Mattias Jönsson

I anslutning till lunchpausen bjöds det till parkeringstävling. Driftbilarna skulle då åka och göra en driftande fickparkering mellan några travar med flyttkartonger. Ganska svårt med avståndsbedömningen skulle det visa sig. Till sist stod Robin Bengtsson som vinnare i den tävlingen. Arrangörsklubben SHRA Sundsvall verkade väldigt nöjda med dagen och det tycker vi absolut att man ska vara. Vi ses igen nästa år!

Text & foto: Christer Hägglund – DriftZone.se