Hårt arbete för driftingbana i Lidköping

0
1420

Just nu pågår ett intensivt arbete med att samla in medel för att färdigställa en driftingbana på Lidköpings Motorstadion.

Lidköpings Motorstadion är redan en plats där flera motorsporter samsas och målsättningen inom Vara Motorklubb är nu att den befintliga rallycross- och folkracebanan med några justeringar ska bli en bra driftingbana också.

Daniel Karlsson är en av de aktiva i Vara MK som jobbar med detta.

Vilka är ni som ligger bakom arbetet med banan?
 -Vi som jobbar för att det ska bli en driftingbana på Lidköpings Motorstadion är Driftingkommittén i Vara MK, det vill säga jag, John Berlin, Jessica Strömberg, Tobias Inkerö, Alexander Lundgren, Perra Larsson och Mikael Gustavsson.

Hur ser det ut med banor för drifting i övrigt runt Lidköping?
 -Det är ju 23-24 mil till vår närmaste bana från Lidköping. Vi har hört ryktas att ytterligare en bana i Västergötland är på gång, men de möter tyvärr lite hårt motstånd från boende i närheten.

Är intresset stort bland förare i närområdet?
 -Det är väldigt stort måste jag säga. Vi har haft stora namn som tävlar i SM och EM på den lilla delen vi har nu. Och de är väldigt positiva till hur banan förhoppningsvis ska bli om vi får ihop budget till den bansträckning vi tänkt oss. Vi har haft körningar i sommar lite i det dolda för att undvika publik då banan är lätt att ta sig till, på grund av den rådande situationen med Covid-19.

Vad är målsättningen med utbyggnaden?
 -Första målet med utbyggnaden är ju att få till en mötesfri rundslinga. Sedan har vi ju mål att kunna ha egna körningar, kanske sex per år. Sedan finns det intressen från annat håll som tänkt boka banan vid många tillfällen nästa år. I första läget blir det enbart frikörningar, men förare som varit med och gått banan och sett planeringen har hintat om att det inte skulle vara några problem att kunna köra större tävlingar på slingan.

Vad gör ni för att samla in medel till ombyggnaden?
 -Vi jobbar på flera sätt, men vi kommer bland annat att ha en träff för samarbetspartners under oktober. Då kommer vi att ha ett antal etablerade förare på plats, som får visa vad drifting handlar om. Där hoppas vi få in så pass mycket att vi kan påbörja arbetet.

Eftersom det finns väldigt begränsat med träningsmöjligheter i västra Sverige får vi hoppas att Vara MK lyckas finanisera den här satsningen, som säkert skulle ge resultat i form av fler förare och även bra träningsmöjligheter för de redan etablerade förarna.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Jesper Hartman – J. Hartman Photo