Helstad: ”Jag ser svenskarna som stora konkurrenter”

0
561

Under Gatebil Drift Series första runda tog Odd-Helge Helstad hem en tredjeplats. Till helgen körs den andra deltävlingen av GDS på Mantorp Park. DriftZone har tagit ett snack med Helstad, som är ett av Norges stjärnskott i driftingvärlden.

Du tog hem tredje platsen i Gatebil Drift Series (GDS) på Vålerbanen, hur känns det?
– Det känns verkligen helt fantastiskt att ha blivit nummer 3 under Gatebil Drift Series första runda.

Hur skulle du summera att tävlingen gick i övrigt för din del? Vilken ’Battle’ var svårast?
– Tävlingen gick väldigt bra för min del. Jag fick dock ett krångligt haveri inför Topp-32 under fredagen, men mitt team jobbade på väldigt effektivt och fick ihop bilen igen så jag kunde vara med och köra. ”Battlen” om tredje och fjärde platsen är den jag minns som svårast.

Hur kommer det sig att du började satsa på just drifting och hur har din resa sett ut fram till idag?
– Jag började köra drifting som 15 åring efter att ha varit med och hjälpt Christer Halvorsen lite som mekaniker med mera.
2014 vann jag Norska Mästerskapen (NM) som Junior. Samma år hamnade jag på en åttondeplats under Drift Allstars tävlingen på Mantorp Park.
Både 2015 och 2016  blev det andraplats för min del i NM pro-drfting. 2016 tog jag hem förstaplatsen i den Norska PowerDrift Serien.

Du kan väl berätta lite om din bil?
– Min bil är en Nissan S14.5 med motor från en Toyota Supra (2jzGTE) på 950 hk och 1030 NM. Den har en sekventiell växellåda från Samsonas Norway, EMU styrenhet och Wisefab fram och bak.

Kommer ni göra några ändringar fram till GDS på Mantorp?
– Bilen får en genomgående service inför Mantorp. Utöver det blir det att göra om lite inställningar för att få ännu bättre grepp.

Hur ser du på motståndet inför GDS på Mantorp?
– Jag ser svenskarna som stora konkurrenter under Gatebil Drift Series.

Text: Nina Josefsson – Driftzone.se
Foto: MolbergMedia