Helstad: ”Kul att äntligen dra i land totalsegern”

0
805

Efter en smått perfekt säsong så var det Odd-Helge Helstad som tog hem segern i Norska Mästerskapet. Det stod klart efter den avslutande deltävlingen på Rudskogen den gångna helgen.
– Det är väldigt stort och kul att äntligen dra i land totalsegern i NM. Jag har varit väldigt nära i två år, så det var skönt att allt klaffade i år, säger Odd-Helge Helstad till Driftzone.

Är du överraskad att du vann NM?
– Inte förvånad över att jag vann. Det har varit tuff konkurens i toppen under hela säsongen och det har fajtats ända in i slutet.

Hur ser du på din NM säsong, har den varit helt perfekt för dig som förare?
– NM säsongen har varit både positiv och negativ då jag kämpat med lite mekaniska problem. Men med ett starkt team i ryggen har vi alltid kommit till start och tagit viktiga poäng.

Varför vann du?
– Varför jag vann? Det är som jag sagt tidigare, kommit till start i alla tävlingar och fått med viktiga poäng under hela säsongen.

Om du får välja ut den av deltävlingarna I NM, vilken deltävling var bäst?
– Tävlingen på Våler var bäst för min del i år, hemmabana och många roliga ”battles”. Samtidigt så hamnade jag på tredje plats i den första deltävlingen av GDS.

Nu återstår en deltävling av GDS, vad har du för tankar inför tävlingen på Mantorp?
– Inför Mantorp har jag många tankar….jag är med i toppen. Det hade varit kul att komma bland de tre första i första året av GDS.

Hur ser framtidsplanerna ut för din del? Har du något långsiktigt mål?
– Mina framtidsplaner är att köra i Europa. Drift GP är en serie som jag tittar på. Jag var och tittade på Drift GP i Eskilstuna och fick känslan att det var många bra förare och ett bra genomfört arrangemang, inklusive livestream, avslutar Odd-Helge Helstad.

Text: Stefan Lindgren – Driftzone.se
Foto: Molberg Media
Foto: Camilla – Gatebil