Inför Påsksladden med Pawel Korpulinski

0
346

Säsongen närmar sig snabbt nu, vädret skiftar och snön drar sig undan. Denna process går fort, även om vi tycker att det redan kunde vara vår och full körning på säsongen. Vi tar en snabb uppdatering hos Pawel Korpulinski och ser om allt är klart inför Påsksladden.

Vi tog kontakt med Pawel Korpulinski med anledning av att Påsksladden, snart är här och den tävlingen markerar starten av säsongen.

Hur går arbetet med bilen?

”Bilen är inte färdig än. Vi har många kundbilar i verkstaden som måste göras iordning först. Om allt går som planerat, ska min bil vara färdig för mappning i slutet av mars. Och i början av april behöver jag testa och träna inför säsongen.”

Hur är känslan inför Påsksladden?

”Känslan inför Påsksladden är bra, det är årets första tävling och därför är den lite speciell. Tanken är att vi ska köra och testa bilen ordentligt innan, för att slippa göra det under tävlingen. Påsksladden är alltid spännande då det oftast är första körningen för många av förarna, efter en lång vinter och det betyder att mycket kan hända. Själv tycker jag att tävlingen är en rolig och bra start på säsongen, mycket publik på läktarna som gör det extra roligt för oss att köra och bjuda på en bra show. Sedan kommer jag endast tävla 2 gånger i Sverige under 2019, Påsksladden blir alltså en av dem och det blir lite extra spännande för mig.”

Dina tankar om banan?

”Vad det gäller banan för påsksladden tycker jag att varianten vi kört 2017/2018 blir bäst men det pågår en diskussion ”bakom kulisserna” om en möjlig ändring. Hur det blir vet vi inte ännu.”

Hur banan blir är något som vi alla väntar på att få reda på, i dagsläget så har vi ingen information kring hur banan blir lagd (reds. notering)

Känslan överlag inför 2019?

”Gällande resten av säsongen, (som i mitt fall blir DMEC samt en serie till) är känslan är bra överlag, vi förbereder oss så gott vi kan och gör allt som går för att kunna hänga med i toppen och köra om de högsta placeringar. Mer kommer jag kunna säga efter vi börjat testa bilen i April. ”

Vi tackar Pawel för pratstunden, samt önskar han lycka till och hoppas att bilen blir klar för test/träning som planerat.

Text & Bild: Henrik Andersson, Driftzone