Ingen Granlund i Drifting-SM 2018

0
865

Alexander Granlund är en förare som haft en framgångsrik säsong 2017. Med bland annat seger i en deltävling och två andraplatser tog han till slut hem en total andraplats i årets SM-serie, 23 poäng efter seriesegraren Pawel Korpulinski. Under slutet av föregående vecka nåddes DriftZone av informationen att Granlund väljer att inte delta i SM-serien 2018, och vi tog kontakt med honom för att höra tankarna som lett fram till detta beslut, samt hur han tänkt att säsongen 2018 ska se ut för honom.

Hur kommer det sig att du tagit beslutet att inte köra SM nästa år?
– Det är så enkelt som att jag vill trappa ner på körningar lite. I år har det bara varit tävlingskörning i stort sett, och jag känner att glädjen i att köra försvinner lite. Eftersom jag satsade helhjärtat på SM i år så ville jag inte riskera några haverier på någon ”lek”-körning.

Är det något du funderat på en längre tid eller kom det nu efter säsongen?
– Har väl varit bestämd rätt länge på att inte tävlingsköra, åtminstone inte köra någon serie. Någon strötävling kommer det garanterat bli om jag känner mig själv rätt!

Ja det är kanske svårt att låta bli helt! Kommer det blir mer åt frikörningshållet under 2018 då? Eller kommer du ligga lite lågt överlag?
– Jo det är ju så, svårt att låta bli. Blir lite frikörning och säkert någon uppvisning. Kommer inte bli lika mycket som i år, det blir 13 event innan säsongen är slut och det vill säga en släng över 20 dagar i bilen.

Ja det är ju en hel del. Kan ju vara skönt med lite ledig tid hemma med!
– Ja, jag jobbar ju i Norge måndag – torsdag så mellan april till oktober blir det inte många dagar hemma.

Har du några tankar kring bilen till nästa säsong? Blir det samma-lika eller har du nån förändring eller något annat på g?
– Kommer hända lite saker i vinter men vad det är får ni se till våren!

En mycket spännande cliffhanger från Alexander Granlund avslutar vårt lilla samtal och vi ser ju naturligtvis fram emot att se honom på banorna nästa säsong oavsett det handlar om tävling eller frikörning eller uppvisning!

Text och foto: Erika Näsberg, DriftZone.se