Iron Drift King bjuder in till ny klass

0
105

Det populära eventet på Ferropolis i Tyskland bjuder nu in deltagare till ytterligare en klass mot vad som tidigare var planerat.

I ett pressmeddelande berättar man om att man nu öppnar upp för ytterligare 55 deltagare som kommer att tävla i klassen IDK Attacker. Det innebär att totalt 110 förare kommer att kämpa om vem som blir årets Iron Drift King.

De båda klasserna IDK Defender och IDK Attacker kommer att kvala separat in till varsin topp 32-stege. Topp 16-förarna i båda kommer att bilda en ny topp 32-stege och vinnaren av denna blir Iron Drift King.

Det här innebär att Iron Drift King inte kommer att gå samtidigt som Drift Masters som det var planerat från början. Det datumet var satt till 20-22 augusti, men det nya datumet för Iron Drift King är 10-13 september. Om Drift Masters inte kommer att köra alls på Ferropolis eller om man kör ett annat datum än Iron Drift King är i skrivande stund inte klart. Svenska SM-förare som vill delta i Iron Drift King kommer att ha en vecka och en 200 mil lång resa att göra från Fällfors i Västerbotten till Ferropolis i Tyskland.

Sista anmälningsdag för den som vill köra i september är 5 juni.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se