Ivars: ”Det var otroligt stökigt underlag att åka på”

0
508

Västeråsaren Rickard Ivars blev bäste svensk när den tredje deltävlingen av GDS avgjordes på ett regnigt och blött Rudskogen. Ivars blev tvåa efter att Fredrik Øksnevad besegrat honom i finalen. Driftzone fick tag i Ivars under söndagen och tog ett snack med honom om helgen på Rudskogen.

Efter ett struligt Gymkhana Drift så kom du tillbaka rejält under GDS, vad var det som strulade med bilen i Östersund ?
– Det var inge direkta strul i Östersund. Låg kanon i alls Clips hela tiden och var konsekvent. Cirka 1 sekund snabbare än kval 2. Men jag var lite för het i sista zonen så hjulet slog i muren så även framhjulet slog i. Gick inte att få ordning på under den korta tidsluckan.

Efter att ha varit en kvalfantom de senaste tävlingar så kvalade du in som nummer 18. Vad säger du om kvalet?
– Jag höll på att justera in hjulen större delen av träningen då bilen inte drev på häng. Så jag fick aldrig sätta linjen i träning och då blir kval otroligt svårt när det även handlar om ett dolt krön man måste träna sig in i. Hade tur som kvalade in.

I stegen gick det desto bättre, du tog dig hela vägen till final. Berätta lite om resan fram till finalen!
– Här hade jag kört in mig i kvalrepan och på torrt hade jag blivit riktigt giftig. Men i regn var det en balansakt utan vidare action. Förutom när Myhre körde på mig och sen när jag körde på fredox, det var fan lite ballt då jag inte haft kontakt under en tävling förut.

I finalen blev FredOx för svår, vad säger du om er Battle?
– Vet inte om han skulle varit så svår om man haft nån chans att vara med ifrån initiering. He he he

Något som du skulle kunnat gjort annorlunda?
– Jag gjorde ju mycket missar men det var otroligt stökigt underlag att åka på. Mitt problem var att vara snabb fram till initeringen jag gjorde allt jag kunde för att få med mig lite fart men det gick inte.

Tvåa i den tredje deltävlingen av GDS, hur ser du på avslutningen på Mantorp om två veckor?
– Ska se om jag får möjligheten till att delta. I så fall hoppas jag på sol för då brukar jag inte ha samma problem med att hänga på i starten, avslutar Rickard Ivars.

Text: Stefan Lindgren – Driftzone.se
Foto: Camilla – Gatebil