Ivars efter problemstarten: “Det är väl bara att vinna resten”

0
194

Rickard Ivars rapporterar på Facebook om problem inför säsongsstarten i Gatebil Drift Series på Vålerbanan kommande helg. I samband med provkörning sprack motorblocket. Vi vill naturligtvis höra vad ett av de största svenska hoppen i GDS säger om start i premiären på Vålerbanan.

Vad har vi för status med bilen inför premiärhelgen? Det ser ju inte för hoppfullt ut om man följer Facebook-flödet.
-Nix, det går inte. Tajmingen blev totalt dålig. Fick inte hända tidsmässigt. Motorn kördes fredag natt. På lördag skulle jag köra shower i Emmaboda och måndag tjänsteresa. Kommer hem onsdag och skulle då packa det sista innan GDS. Var på gränsen till att inte hinnas även med en hel bil.

Inte bra alls. Hur ser det ut för fortsättningen då?
-Mantorp ser relativt hoppfullt ut, om man får vara lite optimistisk. Skulle underlätta att hitta ett tomt m30 block som jag hade turen att göra för 4 år sen när en liknande reparation gjordes. Om någon har ett sådant kan man gärna kontakta mig!

Gör ni några åtgärder för att inte samma sak ska hända igen?
-Den här motorn har ju gått tre hårda säsonger utan att öppnas så det känns inte som ett större problem. Att vi fick en liten boostpeak på 1300 i vrid på hjulen kan varit det som fick bägaren att rinna över. Körde 1200 på hjulen förra året. Men jag håller på att snickra på ett nytt koncept ändå av flera skäl. Troligen så får jag ihop en ny konceptmotor vid sidan av reparationen på min nuvarande.

Det var ju ingen bra start förstås eftersom din satsning i år var GDS. Hur ser du på fortsättningen nu när du tappar en deltävling i början?
-Det är väl bara att vinna resten? Skämt åsido, tror att åtminstone en tävling går åt skogen för samtliga. Trist att börja på det viset bara. Var faktiskt sjukt laddad över att få testa Våler.

Och med det släpper vi iväg Rickard Ivars som alltså siktar på att vara tillbaka till Gatebil Mantorp, med en revanschlust som går utanpå det mesta kan man tänka sig.

Text: Christer Hägglund – Driftzone.se
Foto: Erika Näsberg – Driftzone.se