Ivars s14 flyttar till Skåne

0
933

Som vi sett har Rickard Ivars haft sin välkända s14 ute på annons, antingen som komplett bil eller som rullande chassi utan motor. Förra helgen såg vi att Felix Lindvall, från Killeberg i Skåne, varit uppe i Västerås hos Rickard och köpt bilen.

Bilen har varit mycket framgångsrik i sommar och som tagit Rickard till kvalförstaplatser i tre av de fem tävlingar han kört den här säsongen, Swedish Drift GP, Gymkhana Drift och Gatebild Drift Series deltävling 4.

Vi ville såklart veta mer och tog kontakt med Felix.

Grattis till att börja med till köpet av en mycket kapabel bil.
-Tack så mycket!

Det såg ut som det var bara bil, ingen motor?
-Helt rätt, bilen köptes utan motor! Allt för att hålla kostnaderna nere.

Vad kommer du att åka med för motor då? Blir det att lyfta över motorn från din nuvarande Volvo eller har du annat på gång?
-Osäkert ännu, men det lutar åt att ta motorn från min Volvo! Motorn funkar så fantastiskt bra, jag tror den kommer göra sig bra i en Nissan! Eller så säljer jag Volvon komplett och bygger en exakt likadan motor. Är någon intresserad får ni gärna höra av er!

Vad är det för motor som sitter i Volvon?
-Det är en Mercedes 6:a, en m104 på 3.2L, i princip orörd, H-profil stakar, andra kamaxlar och en stor turbo, sen styrs den ju såklart utav ett Maxxecu!

Ja, det låter ju som det finns potential där. Men nu till den stora frågan, vad ska du åka nästa säsong? Frikörning? RM?
-Nästa år ska vi gå helhjärtat in i RM, jag har ett par kompisar som också ska kliva in i samma serie så det kommer bli riktigt skoj.

Spännande med en helhjärtad satsning på RM tycker jag! Något mer?
-Sen ska vi försöka visa upp mig och bilen så mycket vi bara kan på evengemang som Gatebil!

Vi önskar Felix lycka till med förberedelserna under vintern och i RM när säsongen drar igång.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Bullen Lindvall