J-Spec Driftstars återuppstår

0
1229

För ett antal år sedan fanns det ett team som hette J-Spec Driftstars, som sedan några år är nedlagt. Men inför säsongen 2019 återuppstår teamet!

Ni kommer säker ihåg det, J-Spec Driftstars med stjärnföraren Johan Hollywood Halvarsson i spetsen, som inte utan framgång tävlade i Sverige och i Europa. 2012 var ett år då Halvarsson blev mästare i Swedish Powerdrift Series och samtidigt lyckades knipa en andraplats i den europeiska tävlingen NEZ i Riga. 


Alexander Granlund, här under SM-deltävlingen i Sundsvall 2017. 
Foto: Erika Näsberg

Nu återuppstår teamet som sagt, men med andra förare. Det är Alexander Granlund och Rickard Ivars som kommer att köra i team under 2019, avslöjade man i en livesändning på Facebook under julaftonskvällen. Granlund, som även tidigare haft ett mycket nära samarbete med J-Spec, hade efter att ha slutat tvåa i SM 2017 ett uppehåll från driftingen helt och hållet under 2018.

Rickard Ivars under Drift GP på GTR Motorpark 2017 där han tog en tredjeplats.
Foto: Christer Hägglund

Rickard Ivars tävlade under 2017 i första Gatebil Drift Series. Där blev det en andraplats som bäst och en fjärdeplats i totalen. Dessutom tävlade Rickard framgångsrikt i den svenska deltävlingen av Drift GP, och tog där i stark konkurrens en tredjeplats. Efter säsongen sålde han sin Nissan S14 och började bygga på ny bil och var enligt vad som sades på gång att köra en eller ett par SM-deltävlingar 2018. På grund av olika förseningar blev det dock inte så. 

Inget tävlande

Tyvärr kommer J-Spec Driftstars inte att tävla säsongen 2019, vilket gjorde många driftingfans besvikna efter lanseringen. Istället kommer man att satsa på uppvisningar och frikörning. Två så duktiga förare som Granlund och Ivars behövs om vi ska hävda våra svenska färger i Norden och Europa i serier som Gatebil Drift Series och Drift Masters European Championship. 

Man avslöjade också att det första tillfället att se J-Spec Driftstars blir i showerna på Elmia i Jönköping, 19-22 april. 

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Erika Näsberg, Christer Hägglund – DriftZone.se