James Deane vann den första deltävlingen i Oman

0
406

James Deane tog hem den första deltävlingen av Oman Oil Marketing Drift Championship före Redbull- och Monster-sponsrade toppförare.

James Deane har förbundit sig att delta i alla deltävlingar av Oman Oil Marketing Drift Championship som består av tre omgångar. Deane vann den första deltävlingen före Ahmad Daham som kom tvåa i sin Redbull 2JZ Nissan S14/15 efter en episk kamp hela dagen. Ett tekniskt problem med gasreglaget gjorde att Daham hamnade lite bakom i chase-körningen som gav övertaget till Deane.


”Battlet” om 3:e plats var det en kamp mellan HH Shaikh Sultan Al Qasemi i sin RHS / Mast  S15 Monster Energy, han förlorade mot JD i topp 4 efter en av tävlingens mest fantastiska ”battles”. Där mötte han den begåvade Mesyar Abu Shaibah från Kuwait, Mesyar kör en Turbo-LS S13 som är ett nybygge för den här säsongen. Mesyar lägger beslag på 3:e platsen efter att Sultan tvingats att avbryta efter halva ”chasen”.

I en intervju med Monster föraren Sultan förklarade han varför han var tvungen att avbryta sin ”chase” i ”battlet” med Mesyar.

– En bit a gummi kom in i mitt öga, jag vet inte varifrån men jag var tvungen att stänga mina ögon, säger Sultan.

Den här drifting-serien tar tillbaka andan till regionen och nu växer den sig större.

Text: Stefan Lindgren & Yousef Al-Herais
Foto: Oman