Jämnt i toppen i Övre Norra

0
250

I SBF:s distrikt Övre Norra, dvs Norrbotten och Västerbottens län utses varje år mästare för distriktet i både SemiPro/ProInt och Modified. I år var det tätt i toppen i båda klasserna.

Jonas Larsson (arkivbild)

I Distriktsmästerskapet i SemiPro/ProInt var det tyvärr för få deltagare i den första deltävlingen för att den skulle räknas i sammandraget, så där blev det bara tävlingen under motorveckan i Lycksele och Autumn Drift Fest i Piteå som räknades. Mästare där blev Jonas Larsson, som med en andra- och en fjärdeplats fick ihop 180 poäng. Tvåa Niklas Viklund, endast 12 poäng efter med 168 och trea Johan Renman med 151 poäng.

Olof Eriksson under deltävlingen i Lycksele

I Förbundsmästerskapet i Modified var det i år hela 17 förare som deltog i någon tävling. Flest deltagare var det i Lycksele med 12 st. Fyra förare deltog i alla tre deltävlingarna. Förbundsmästare blev Olof Eriksson med 258 poäng, före Gustav Lövgren, endast fem poäng efter med 253, och trea unge Albin Hedström med 234. Noterbart här är att de fyra främsta alla kommer från Skellefteå MS, och topptrion alla kör Volvo 940. Vi har redan sett indikationer på att vissa förare satsar vidare inför nästa år, och det ska bli intressant att följa till exempel Albin Hedström som utvecklats under året och som sagt lyckades bli trea.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se, Viktor Forsell – www.toribass.se