Jocke Andersson kvaletta på Cash Grab Driftdays

0
263

Under dagen så kördes kvalet i SHRA Sundsvall driftingtävling, Cash Grab Driftdays. Så hur gick det då för de förarna som hade tagit sig till Sundsvall Raceway?

Det var lite kyligt på Sundsvall Raceway när vi klev ur bilen, men solen började i samma stund att värma på skapligt. Himlen såg lugn ut med fina moln, moln som inte var gråa eller svarta. Det hade tidigare i veckan varnats för regn, men denna dag så höll sig det långt borta.

Vi fick se ett gäng förare somm var taggade att komma ut på träning, och de flesta satte fina repor tidigt. Jocke var en av dem som i princip direkt satte sig och körde en riktigt fin repa – sin allra första repa för dagen dessutom.

Kvalet då, hur gick det? Jocke Andersson tog första kvalplats med 95 poäng, tvåa blev Johan Andersson med 91 poäng, Erik Reimer kom trea med 84 poäng, Fredrik Westring fyra 84 poäng, femma kom Teddi Klang med 83 poäng.

6. Johan Östberg 82p
7. Joacim Söderlund 79p
8. John Martinsson 78p
9. Johan Renman 76p
10. Albert Eriksson 71p
11. Hampus Gisslén 70p
12. Johannes Rydberg 66p

Det är alltså 12 förare som imorgon ska göra upp om de 18000 kr i prispotten, vem tror ni tar hem första pris på 10000? vem blir tvåa och då får med sig 5000? vem tar med sig 3000 som tredjeplats ger? ja svaren på dessa frågor får vi imorgon. Starten för top 16 börjar 12.30, detta kommer livesändas via vår facebooksida.

Efter denna tävling så har man en till tävling som kallas Superslide, den tävlingen kan alla anmälda förare deltaga i. den är planerad till att börja kl 15.

Vi har även ett poddavsnitt som är påväg ut – inspelat under kvällen efter kvalet, så håll koll i era poddcast appar så får ni snart en notis om avsnittet.

Text & Bilder: Henrik Andersson – Driftzone.se