Jocke Andersson vann Cash Grab Drift Days

0
443

Det blev kvalettan Jocke Andersson som tog hem Cash Grab Drift Days på Sundsvall Raceway. Men det var inte lätt för Jocke och hade kunnat ta slut redan i topp 8.

Vinnaren Jocke Andersson

Jocke Andersson var kvaletta igår med en 95-poängs repa, före Johan Andersson med 91. Och idag när det var dags för eliminering så började båda dessa med varsin bye run. Tävlingsledningen hade tillsammans med förarna bestämt att man skulle köra all in, det vill säga att alla som kvalat in skulle in i stegen, trots att det skulle innebära några bye runs. Stort av förarna, så att alla tillresta får köra elimineringen.

Redan i topp 8 hettade det till rejält, när Jocke Andersson mötte en supertaggad John Martinsson. Jag har följt Johns utveckling under hans tävlingskarriär och jag har inte sett honom köra bättre än detta. Och han körde såpass bra att han pressade Jocke till en One More Time. Även i den så hängde John med riktigt bra, men till slut tippade vågskålen över till Jockes fördel. Riktigt bra kört av båda förarna och vi pratade i livestreamen om att det var relativt lätt att följa en förare som kör sådana leadåk som Jocke gjorde hela dagen.

När vi nådde fram till semifinalerna så var det så att vi hade samma kvartett som toppade kvallistan igår, med Jocke Andersson och Fredrik Westring på ena sidan och Johan Andersson och Erik Reimner på den andra. Efter riktigt bra körning i båda dessa battles stod kvalettan Jocke Andersson mot kvaltvåan Johan Andersson i finalen, medan Erik Reimner fick ta sig an Fredrik Westring. I battlen om tredjepris fick vi en One More Time, som dock bara kunde köras till hälften innan Westrings bil sa upp sig med omedelbar verkan. Bakaxelhaveri var enligt uppgift orsaken.

I finalen var det riktigt jämnt, men till slut så var det alltså Jocke Andersson som fick kliva fram och ta emot checken på 10.000 kr av SHRA Sundsvalls ordförande Göran Svensson. Ett stort grattis till Jocke, väl förtjänt efter riktigt bra körning under båda dagarna.

Värt att nämna är faktiskt att ett par av förarna aldrig tidigare tävlat. Erik Reimner hade aldrig kört en chaserepa innan tävlingen, och endast blivit jagad av Johan Andersson några få gånger under tester på Färila Raceway. Ett anmärkningsvärt resultat att bli kvaltrea och trea i tävlingen av Erik. Även Johannes Rydberg hade tävlingspremiär och gjorde en riktigt fin insats.

Johan Andersson och Erik Reimner

Cash Grab Drift Days var en riktigt fin tävling på Sundsvall Raceway och vi hoppas att den kan bli en tradition. Vi hoppas få komma tillbaka och förhoppningsvis kan den då även köras inför publik.

Resultatlista
Plac Startnr Namn
1 41 Jocke Andersson
2 80 Johan Andersson
3 665 Erik Reimner
4 36 Fredrik Westring
5 96 Johan Östberg
6 13 John Martinsson
7 87 Albert Eriksson
8 68 Johannes Rydberg
9 50 Teddi Klang
10 18 Joacim Söderlund
11 119 Johan Renman
12 11 Hampus Gisslen

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se