Johan Andersson tar ett år borta ifrån tävlingsdrifting

0
49

På Generation Sideways sociala medier kan vi läsa att det i sommar kommer ett tillskott till teamet i form av en ny teammedlem.

Det är Johan Andersson och sambon Malin Grönvall som ska bli föräldrar, och därmed tar Johan ett uppehåll ifrån tävlingsdrifting. I egenskap av dubbel svensk mästare, 2013 och 2018, SM-silver 2014 och 2015, samt regerande Gatebil Drift Series-mästare är Johan en av våra absolut mest meriterade förare.

Vi läser att ni ska bli fler i familjen, grattis till det! När är det dags?
-Ja, nu är det dags att bredda teamet! Barnet är beräknat i juni, så pass så att Gatebil på Mantorp kan bli påverkat. Det skulle vara det första Gatebil jag missar sedan jag byggde min bil. Men vi får se hur allt lägger sig!

Hur ser dina planer för säsongen ut än så länge, vilka event har du förhoppningar om att köra?
-De flesta eventen som är planerade går på Mantorp Park. Som sagt får vi se hur mycket tid det finns över. Det skulle vara kul att köra nån tävling också! Just för att inte tappa tempo, rattrost är inget man vill ha.

Tror du att du kommer att sakna tävlingsdriftingen?
-Klart jag hade velat åka GDS i år också. Men tävlingsmänniska som jag är så väljer jag att passa serien helt då jag med stor sannolikhet bara skulle kunna köra tre av fyra deltävlingar. Det hade bara blivit ett dåligt resultat i böckerna.,

Hur stor är chansen att du återkommer på tävlingsbanorna?
-I will be back. Utan tvekan!

Sista frågan: När det börjar dra ihop sig till förlossning, kommer driftbilen att stå packad och klar för att ta er till sjukhuset?
-Haha när det börjar dra ihop sig får vi hoppas att jag klarar av att hålla bilen på vägen in till sjukan! Det kommer gå undan!

Jag vill avsluta med att önska alla deltagarna i GDS ett stort lycka till! Något extra till svenskarna förstås!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se