Johansson om Våler: “Svår men rolig slinga”

0
269

Mikael Johansson har haft en bra start på säsongen och är en publikfavorit med sin orangefärgade Volvo 242 med Volvomotor och stel bakaxel. Lite som humlan som egentligen inte kan flyga hävdar han sig i konkurrens med starkare, mer avancerade och dyrare byggen.
Hej Mikael, och grattis till kvalförstaplats och en mycket fin femteplats i elimineringen. Hur är känslan efter helgen?
-Tack så jättemycket! Känslan efter helgen är väldigt bra!

Det förstår vi med det resultatet, en femteplats av ca 70 förare. Det var en del avåkningar och andra incidenter, vad tyckte du om banan?
-Banan var väldigt svår att få ett bra flyt i. Men den var väldigt rolig.

En flygande start i Gatebil Drift Series (GDS) också, vilket gör Gatebil Mantorp viktig både för GDS och SM. Kvalfyra och en tiondeplats i första SM-deltävlingen för några veckor sedan. Ska ni göra något speciellt med bilen innan Gatebil Mantorp?
-Ja, precis, mycket viktig tävling. Vi ska försöka hitta lite mer grepp i bakvagnen. Och sedan fixa skadorna efter avåkningen…

För er som inte såg tävlingen på vår livestream så åkte Mikael av tidigt på banan och ut i sandfållan. Bilen såg för ett ögonblick ut att rulla runt, men gjorde inte det.

Så det blev skador av avåkningen?
-Ja, tyvärr så blev det skador. Vi har inte tittat så mycket på hur omfattande de är ännu.

Tankar om domarna? Ryan från Formula Drift var en av dem. Deras tankar om banan och hur man ska köra drifting?
-Tycker det var riktigt bra när Ryan var med! Förarmötena var klockrena. Om banan… Ja, de säger att de ska lägga en lätt sling, så det blir lätt att lägga en riktigt bra och tight chase. Jag vet inte om jag tycker att den var så lätt, men riktigt rolig!

Med det släpper vi iväg Mikael Johansson och hoppas att vi ses på Mantorp om ett par veckor!

Text: Christer Hägglund – Driftzone.se
Foto: Stefan Lindgren – Driftzone.se