Junttila: “Nu är det bara att koncentrera sig på körningen”

0
193

En av sakerna som vi minns tydligast från Gatebil Våler är Jens Stark Junttilas krasch in i muren. Efteråt har vi sett rapporter om att bilen blev ganska illa tilltygad, och att Fredrik Lindberg hjälpt till med att rikta bilen. Fredrik är en förarkollega som håller på med ett väl genomarbetat Lexus-bygge, tog sig tid att hjälpa en kollega i nöd.
Vi ville kolla med Jens om läget just nu, när tiden till Gatebil på Mantorp börjar ticka allt snabbare.

Hur ser det ut med bilen? Lyckades Fredrik rikta bilen?
-Ja, det gjorde han utan problem. Det var inte så mycket så att man var orolig att det inte skulle gå att fixa, men efter riktningen vet man i alla fall att allt är rakt igen och slipper tänka på det. Nu är det bara att koncentrera sig på körningen igen

Gatebil Mantorp är ju en viktig tävling då den ger poäng både i Gatebil Drift Series och i SM. Hinner ni få ihop allting i tid?
-Javisst, det ska inte vara några problem. Allt som ska bytas är beställt och på väg hem.

Vad hoppas du på inför tävlingen på Mantorp?
-Att det blir bra väder och att banan är lika som den brukar vara.

I mitten av juli är det DriftGP på GTR Motorpark. Starkt startfält med många duktiga förare från hela Europa. Kommer du att köra den?
-Ja, det har jag planerat in att köra.

Vi får även fatt i Fredrik Lindberg och frågar lite om operationen som räddade säsongen för Junttila.
-Riktningen gick som en dans. Dock är dagens bilar väldigt hårda och styva i karossen. De flesta konstruktionerna är i höghållfasta stål. Jag tror nog att Jens var mera nervös än jag när vi drog den tillrätta. Nu är den inom Toyotas toleranser.

Ditt eget bygge då, hur går det med det?
-Jag hoppas på att kunna provköra Lexusen i höst och tävla nästa säsong.

Men vi har hört att du ses ute på banorna ändå i sommar. Vad gör du då?
-Ja, det stämmer. I år är jag med som “spotter” åt Driftbrothers, bröderna Linus och Victor Joensuu. Ska göra allt jag kan för att de ska vara med i toppen och fajtas.

Det är alltså en intressant månad med flera tävlingar med tufft motstånd som väntar Jens och teamet i ABS Motorsport, något vi såklart följer med spänning

Text: Christer Hägglund – Driftzone.se