Kim Fors: Jag var beredd att ”dra en Stark”

0
654

Kim Fors körde hem en andraplats i SM-premiären på GTR Motorpark. I finalen fick Fors ge sig mot Alexander Granlund som var starkare för dagen. Trots förlusten i finalen är Kim Fors nöjd med inledningen av säsongen.
– Säsongen har börjat riktigt bra för oss, säger Kim Fors till Driftzone.se.
 Bra start med en fin kvalrunda som räckte till en bra placering.

-Kvaltrea var riktigt skönt! Gjorde ju en ”safe” repa först och snurrade i mitt andra kval, så jag var lite nojig över att hamna i undre delen men visade sig att det vart bra ändå!

Som topp tre fick du börja med en solorunda i 32-stegen och sedan följde John Juhlin och sedan Pawel Korpulinski som sett ruggigt vass och stabil ut.

-Ja, mest orolig var jag över att möta Pawel, men vi har justerat lite fjädring och börjat hitta mer fäste nu! Så efter vinsten mot Pawel så kändes en liten lättnad och vi började sikta på en final mot Granlund!

Men däremellan stod ingen mindre än Jim Olofsson, som kört riktigt vasst hela dagen.

-Resan med Jim var rolig, kul att se att det börjar falla på plats för honom också!

Sedan blev det alltså final mot Alexander Granlund, en final som skulle visa sig bli händelserik. Berätta lite om den

-I finalen mot Granlund så visste jag att jag var tvungen att klistra mig mot hans sida och det tyckte jag vi gjorde riktigt bra, ända tills jag försvann i hans rök då jag chansade, körde hela rakan och början av kurvan innan muren helt på känn, såg inte ett smack! Blev tyvärr en liten dirt drop där, vilket troligtvis avgjorde vårt battle.

Granlund sa i intervjun att han var lite förvånad över att du kom ut med ett nytt däck eftersom femminutersregeln inte gäller däckbyte. Vad var det egentligen som hände?

-Förstår att han blev brydd. Men jag krängde av ett däck och tog min 5 min för att kolla upphängningen bak. Jag var beredd att ”dra en Stark” och köra på fälgen, men däcket ploppade tillbaka när vi rullade in i depån så vi justerade däcktrycket och kollade över så bilen var säker att köra vidare.

Lite tur ska man allt ha som elitidrottsman! Du har fått en flygande start med en tredjeplats i Påsksladden och en andraplats här i SM-premiären. Vad är på tur härnäst?

-Ja säsongen har börjat riktigt bra för oss! Bilen bara funkar kanon och det enda vi gör är att tanka och byta däck! Nu sladdar vi om och putsar upp bilen inför första Gatebil Drift Series på Vålerbanan, avslutar Kim Fors.

Text: Christer Hägglund – Driftzone.se
Foto: Stefan Lindgren – Driftzone.se