Kim Fors: ”Säsongen blev inte som planerat”

0
786


Foto: Erika Näsberg

Driftzone tar ett snack med Kim Fors, killen som bor i Eskilstuna men har bilen i Ånge. Vi har tagit reda på hur han summerar förra säsongen och ser på den kommande.

Hur gick säsongen 2016 för dig och vad körde du med?
– Vi åkte med en Nissan s13 med LS3 V8 med Kenne Bell-kompressor och T56 magnum växellåda. Säsongen blev inte alls som planerat! Vi monterade på en jättekompressor inför säsongen och snyggade till bilen rejält. Tidigt på vårkanten visade det nya konceptet musklerna i dynon hos Motornord och visade att vi nått 830 whp och 980 wNm med ett fint register, vilket vi var jättenöjda med. Första tävlingen på Mantorp slutade i tragedi då sju av åtta vevstakar kroknade efter träningen… Motornord ställde upp som räddaren i nöden och renoverade motorn, trots att de hade mycket annat jobb.


Foto: Christer Hägglund

Men när det funkade så funkade det bra?
– Efter vi fått i riktigt innehåll så var nya motorn underbar! Det är underbart att köra med så mycket effekt. En givare fortsatte att spöka för oss, men till finalhelgen på Sättna (Sundsvalls Raceway) hade vi hittat felet och kunde åtgärda det. Lyckades knipa en andraplats på lördagen, vilket vi är nöjda med. Men nu ska alla barnsjukdomar vara åtgärdade inför 2017.

Så det är inga större förändringar inför 2017?
– Vi har haft full fokus på att ge bilen en rejäl genomgång och service, vi siktar på att den ska vara helt klar och provkörd i slutet av mars.

Vad kommer ni att åka 2017?
– Det känns riktigt spännande med upplägget av årets SM-serie, så den kommer att bli huvudfokus för oss. Samarbetet mellan SBF och Gatebil är det lyft som svensk drifting behöver. Häftiga event med bra personal bakom, så det kan bli riktigt bra. Vi siktar på att köra hela SM och med en fungerande bil från start till mål så att vi får en chans att vara med och visa alla vad vi går för. Det blir också lite andra småevent när tid och plånbok tillåter. Någon Drift Allstars skulle vara kul att köra igen, Gröndal och Riga känns väldigt lockande där.


Foto: Christer Hägglund

Kim berättar vidare att teamet består av honom, sambon Emma, pappa Bengt och mekanikern Marcus. Emma fungerar som spotter på tävlingarna och Marcus skruvar och hjälper även till med att köra ekipaget vid behov. En utmaning är att Kim och Emma bor i Eskilstuna och resten av teamet inklusive bilen finns i Ånge i Medelpad. Bland sponsorerna nämner Kim MotorNord i Sundsvall, Badassparts.se, Mekonomen Ånge, Däckia Ånge, Ånge Glasmästeri och Z-print.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Erika Näsberg – DriftZone.se