Kim Fors: ”Surt såklart – Men vi hade tur med vädret”

0
576

Kim Fors tog sig till Vålerbanan, för att köra Gatebil Drift Series. Detta är första året som GDS körs och premiären blev alltså förlagd till Vålerbanan i Norge. Utöver Kim så kom fler än 70 förare till start, det är ett massivt startfält där alla vill såklart in i Topp 32.

Foto: MolbergMedia

Ok nu har nog de flesta redan sett att Gatebil körde sin premiär på Våler. Kim Fors var alltså en av förarna som ställde upp i Gatebil Drift Series. Träning kändes helt ok, kvalet kändes också bra och Kim knep en 17:e kvalplats.

Sen blev det dags köra topp 32, Kim möter i sin första match Rasmus Möller. En match som är tight, men Kim är den som får bäst poäng och går vidare till topp 16.

Topp 16 kördes på lördagen, upplägget var att varje förare fick en träningsrunda först innan dom drog igång själva stegen. Kim drar iväg och vi hör motorn sjunga fint, men vid den första initieringen så glider Kim av banan och åker av. Avåkningen ser inte allvarlig ut först, men det visar sig att den skadade bilen mer än vad man först trodde.

Jag sprang på Kim efter tävlingen och frågade om det gick bra med Kim och sen frågade jag vad som hände.

– Jo tack, det är ok med mig. Värre är det med bilen, vet inte i dagsläget om chassit går att använda mer. Fronten intryckt och fjäderbenstornet är ihopknycklat. Så ja… Vi måste riva bilen och se vad som går att göra.


Foto: Sviddgummi

– Det som hände, jag hade tidigare under dagen testat att göra initieringen med en högre växel, det funkade bättre då tyckte jag. Men kom sen på att jag har inte testat detta från stillastående start, så enda chansen att testa var på testrundan inför topp 16. Tyvärr så gick det inte som planerat och jag gled av banan. Först så kändes det som en lätt avåkning, men bilen fastnade i en asfaltskant alldeles utanför curbsen. Den kanten stoppade bilen direkt och ja som du ser på bilen så skadade den fronten rejält. Säger Kim och fortsätter att lasta bilen.

– Om det hade funkat så tror jag att det hade gett mig en bättre linje och bättre flöde genom banan, visst var det en risktagning. Men topp 16 höll vass konkurrans och då måste man våga testa gränser. Avslutar Kim med innan han hoppar in i bilen och börjar den långa resan hem.

Vi kan inte annat än hålla med Kim om att man måste testa gränserna, vi tycker det var synd. Kim körde stabilt och bra hela vägen fram till händelsen och skulle säkert kunna fått en bra placering.

Tur i oturen är ändå att Kim Fors inte skadades i avåkningen, och vi hoppas att vi får se han på deltävling 2 i Drifting SM som körs under Gatebil Mantorp den 16-18 juni.

//Henrik Andersson – Driftzone