Kim Søndergaard: ”Detta är en av mina största framgångar”

0
341

Kim Søndergaard skrev historia när han vann den första deltävlingen av Gatebil Drift Series på Vålerbanan. Driftzone har passat på att ställa lite frågor till norrmanen som fick kliva högst upp på prispallen.

Vinnare i den första deltävlingen av GDS, hur stort är det för dig att inleda med en seger i första tävlingen?
– Det var helt fantastiskt att vinna när det var så oväntat att det skulle gå bra för mig. Måste säga att detta är en av mina största framgångar, det var så många duktiga förare som var med i tävlingen.

Hur var tävlingen och vilket ”Battle” var svårast/tuffast fram till finalen och segern?
– Jag hade flera hårda ”battles” där jag låg under poängmässigt efter den första körningen. Men jag hade en hel del tur när motståndaren misslyckades i den andra körningen så jag kunde gå vidare i stegen. Jag mötte flera tuffa motståndare men den tuffaste ”battlen” var i final mot min lagkompis Bakkerud.

Gick allt som planerat med bilen och körningen, eller hade du några problem under helgen på Vålerbanan?
– Bilen fungerade mycket bra hela helgen. Det är jag väldigt nöjd med eftersom bilen blev klar kvällen innan tävlingen på Vålerbanan. Men jag har mer jobb att göra med setup / hjulinställning. När jag hade full gas, var det svårt att hålla tillbaka vinkeln, sedan gick det långsamt i svängar med så mycket vinkel.

Hur tyckte du att banan var på Våler, var det lätt att hitta ett flyt i körningen eller hade tävlingsbanan några svårigheter?
– Jag tycker att den var mycket tekniskt krävande. Jag hade svårt att nå ut i den första yttre zonen under hela helgen. Och det innebar att jag hade vissa problem med att få flyt och tryck på resten av linjen. Det finns förbättringspotensial både hos mig och på bilen för att göra det bättre på den typen av banor. Jag såg att flera av mina motståndare hade en mycket fin linje, inklusive Bakkerud och Johansson. Så det måste jag jobba hårdare med vid nästa tävling.

Kommer du att köra alla deltävlingar av GDS?
– Min plan för i år var att köra alla GDS tävlingar och naturligtvis är det fortfarande målet. Jag hoppas bara bilen håller och att ekonomin tillåter det.

Vad väntar närmast i tävlingsväg för din del?
– Nästa körning för min del blir GDS på Mantorp. Jag ser fram emot att köra där igen eftersom det är många år sedan sist, avslutar Kim Søndergaard.

Text: Stefan Lindgren – Driftzone.se
Foto: Camilla Smistad Tofterå – Gatebil.no