Knutsson: ”Nervöst att komma till en bana jag aldrig kört på”

0
576

Jonas Knutsson är killen som tog hem första RM deltävlingen på endast ett däckbyte.
Han laddar nu inför andra omgången som går av stapeln på Sundsvall Raceway till helgen.

Du leder RM efter den första deltävlingen och snart är det dags för omgång 2, hur är känslan inför denna?
– Det är såklart nervöst att komma till en bana jag aldrig kört på. Sen vet jag inte om jag har kraften i motorn för den banan, men det är nått som visar sig där.

Håller du på med några justeringar på bilen inför nästa deltävling eller är den redan fullt redo?
– Ja det gör jag!
– Vi håller på att bygga turbo. Men tyvärr så får jag inte klart det till Sundsvall pga pengabrist, annars har vi bara gjort lite allmän service på bilen.

Vad ser du fram emot mest inför helgen på Sundsvall Raceway?
– Jag ser fram emot att få träffa alla och såklart att få köra och tävla igen. Jag tycker att vi som kör RM är ett riktigt härligt gäng, känns lite som att alla känner alla fast man inte träffat vissa förut. Det tycker jag är riktigt roligt!

Efter första deltävlingen berättade du för oss att du endast behövde byta däck en gång under hela helgen, vilket är rätt unikt, är det målet även för nästa?
– Haha ja det stämmer!
– Egentligen hade jag nog inte ens behövt byta däck. Bytte för att jag velat prova dom andra jag hade köpt, dom jag körde på träningen var lite hala och började separera. Men det är fortfarande lagligt mönster på båda uppsättningarna haha.
– Utan turbon i bilen så kan det nog bli likadant uppe i Sundsvall, det är ju billigare för mig om jag klarar mig på 1-2 uppsättningar men tyvärr så ryker det ju inget och det är ju lite mesigt och mina motståndare som kör chase har ju en stor fördel när dom ser mig.

Tidigare i år tog du beslutet att hoppa av Bonnvischan teamet, vad är största skillnaden nu när du kör själv?
– Största skillnaden är att jag får marknadsföra mig själv och mitt handplockade team, som ställer upp i ur o skur. Utan dom skulle det inte fungera när vi tävlar.
– Sen är det väl också att jag får ta mer egna beslut och göra lite som jag vill.

Hur har säsongen sett ut för dig i övrigt hittills?
– Säsongen har inte bestått av så mycket körning tyvärr.
– På Gröndal, första deltävlingen, så var det andra gången jag fick köra bilen på riktigt sen raset på Gatebil Mantorp 2016, så bilen känns fortfarande ganska ny för mig.
– Men jag vet redan att jag lär kräma ur lite mer mos ur maskinen för att jag ska kunna köra som jag vill. Som Jens Stark Juntilla sa åt mig på Gatebil, ”Du har inget mer och hämta ur bilen som den är nu, du behöver trimma.”
– Så jag hoppas att få dit turbon innan Sturup och gärna hinna provköra lite och vänja mig med bilen igen!

Sist så vill jag tacka mina sponsorer och min far som är med och hjälper till, stöttar och tror på mig! Tack även till alla som köpt tröjor och på så vis stöttar mig och teamet så vi kan vara med och tävla!

Driftzone tackar för pratstunden och önskar Jonas lycka till med kommande utmaningar.

Text: Nina Josefsson – Driftzone.se
Foto: Michael Åkerblom & Stefan Lindgren – Driftzone.se