Korpulinski: ”Allt kommer avgöras på sista deltävlingen”

0
620


Efter ännu en stabil insats av Pawel Korpulinski så tog han hem segern i SM-deltävlingen på Rudskogen i Norge och tog kommandot i sammandraget i SM. Driftzone har fått tag i Pawel under söndagen och ställde lite frågor om tävling och inför upplösningen av SM.
Grattis till en grym helg på Rudskogen, hur din premiär på banan varit?
– Tack så mycket! Banan var riktigt rolig att köra men den är inte alls lika stor i verkligheten som den verkar vara på filmer och bilder, hastighetsmässigt var det inte heller som jag trodde att det skulle vara, i alla fall inte på tävlingsslingan vi körde. Men överlag så är Rudskogen en riktig fin bana och blev direkt en av mina favoriter faktiskt!

Du kvalade in som nummer 3, vad säger du om dina kvalrundor?
– Ja, jag kvalade som 3:a och måste säga att jag var nöjd med båda mina kvalrepor men det fanns fortfarande lite plats för förbättring, speciellt på sista clippingzonen för att vara exakt.

Kan du beskriva dina battles i stegen?
– Top-32 körde jag med Patric Andersson, min leadrepa var långt ifrån att vara lika bra som mina kvalrepor kände jag, chasen var mycket bättre men samtidigt hade Patric problem med servon och dessvärre körde av banan och där gick jag vidare till Top-16. Väl i Top-16 mötte jag Sjøberg i en Nissan S15. Där blev det en OMT pga fel av både mig och min motståndare, mina chaserepor var enligt mig bra och jag misstänker att det var det som avgjorde. I Top-8 ställdes jag mot Fredrik Myhre, mitt misstag i chasen ledde till att Fredrik gick vidare, jag kom helt enkelt för nära i sista kurvan och det blöta underlaget hjälpte inte heller i det fallet och för att undvika kontakt, bromsade jag in för kraftigt och tappade för mycket fart.

Du slutade 5:a i GDS och 1:a i SM deltävlingen, beskriv dina känslor efter den här framgången?
– Det var en överraskning då jag inte trodde att jag skulle sluta 1:a i SM, med tanken på att jag blev utslagen i Top-8. Men det visade sig att den enda svenska föraren som tog sig högre upp var Rickard Ivars som inte samlar några SM-poäng i år, därför slutade jag 1:a.

Nu seglar du upp i ledningen i SM inför den sista feltävlingen på Mantorp. Du leder på 385p före Granlund på 368p. Hur ser du på den rafflande upplösningen om två veckor?
– Poängskillnad mellan mig och Alexander är minimal, allt kommer avgöras på sista deltävlingen på Mantorp om 2 veckor där precis allt kan hända, avslutar Pawel Korpulinski.

Text: Stefan Lindgren – Driftzone.se
Foto: Camilla – Gatebil