Korpulinski: ”Jag kunde knappt se vart jag körde”

0
554

Den gångna helgen så körde Pawel Korpulinski den andra deltävlingen av Drift Open i Polen. Lördagen slutade med en stor framgång då Pawel slutade som kvaletta. Söndagen blev inte lika lyckad då regnet ställde till det rejält för honom. Driftzone har pratat med Pawel efter tävlingen.

I helgen har du tävlat i Drift Open i Polen där du vann kvalet och sedan tog dig vidare till TOPP-8, kan du summera helgens tävling?
– Jag summerar helgen som mycket lärorikt, framförallt för att vi fick köra i väldigt svåra förhållanden med stark regn och mycket vatten på banan under TOP32. Kvalet gick på torrt och jag slutade som kval 1:a vilket var mycket lovande inför finalerna.

Som du nämner ovan hade ni inte vädret på er sida under söndagen, men hur gick det för dig i de olika stegen?
– Väl i finalerna gick TOPP-32 och TOPP-16 ”battle” som planerat, problem började vid TOPP-8 där vädret ställde till det. Regnet var så starkt att jag knappt kunde se var jag körde.
Det blev en ”one more time” i denna ”battle” och jag har gjort ett misstag i mitt leadåk och körde in i en 10 cm djup vattenpöl som var precis på racinglinjen. Förlorade mycket fart samt grepp i framaxeln vilket ledde till en rakkörning. En bra sak är att vi hade tid att hitta de optimala inställningarna i bilen för blött underlag, detta kommer vi säkert ha nytta av i framtiden.

I maj fick du bryta under Drift Masters GP i Nürburgring, vad hände?
– Jag fick bryta pga en trasig spridare. Vi fattade beslutet att inte riskera motorn för det hade kunnat påverka resten av driftingsäsongen, det är ju många fler roliga tävlingar framöver.

Vad blir nästa utmaning för din del?
– Nästa utmaning för min del blir Gatebil Mantorp och GDS/SM om 2 veckor.

Text: Nina Josefsson – Driftzone.se
Foto: Kryspin Ślipiec Photography