Korpulinski kvalade in som 4:a i Drift Masters GP

0
256

Pawel Korpulinski startade upp årets säsong med att vinna Påsksladden. Under den gångna helgen körde han premiären av Drift Masters GP i Poznan. Driftzone har tagit ett snack med Pawel om helgens tävling där han kvalade in som fyra med tuffast möjliga motstånd.
– Det var lite oväntat med en 4:e plats i kvalet. Men jag kände samtidigt att jag kört en stabil kvalrepa.  Placeringen kändes riktigt bra speciellt med tanken på att bland de fyra bäst kvalade var de två Formula Drift  förarna James Deane som Piotr Więcek. Deane vann kvalet och Wiecek kvalde in som trea.

Hur gick det för dig i stegen?
– Det gick inte riktigt som planerat i stegen, det började regna precis innan TOP32 och vi har endast kört på torrt under träningen, dåliga däckvalet samt fel lufttryck ledde till att bilen var riktig svår att hantera och som följd, förlorade jag tyvärr i mitt första ”battle”.

Hur summerar du helgens tävling?
– Summerar helgen som mycket lärorikt och lyckat, kanske inte resultatmässigt men jag har samlat mycket erfarenhet.

Vad kör du för tävling härnäst?
– Nästa tävling för min del blir den första deltävling av polska DRIFT OPEN Polish Drift Series redan denna helgen. Helgen därpå återvänder jag till Sverige och premiären för Drifting-SM 2017, avslutar Pawel Korpulinski.

/Stefan Lindgren – Driftzone.se