Korpulinski tvåa i Drift Open i Toruń

0
549

 

Pawel Korpulinski har fått en flygande start på säsongen med vinst i Påsksladden, ett mycket starkt kval i första rundan av Drift Masters GP i Poznań, och nu en andraplats i Drift Open i Toruń. Driftzone passade på att fråga om något speciellt har förbättrats under vintern.

– Vi har inte gjort något speciellt med bilen under vintern, har endast gjort om toppen som gav oss 90 hästkrafter mer vid samma ladd.

Skönt med en bra start på säsongen i alla fall. Vad är ditt mål med säsongen?
– Målet är alltid att komma på en så hög placering som möjligt. I år kommer vi ha starkare konkurrens i SM jämfört med fjolåret då många bra och erfarna förare återvänder och ska köra SM 2017.

Du kommer att tävla i flera serier, vilka?
– Ja det stämmer. SM, Gatebil Drift Series och Drift Masters Grand Prix.

Drift Masters Grand Prix kör tävlingar i Poznań (Polen), Nürburg (Tyskland), Plock (Polen), Toruń (Polen), Riga (Lettland) och Hockenheim (Tyskland).

Hur upplever du konkurrensen i Polen jämfört med Sverige?
– Konkurrensen är ungefär på samma nivå, det finns både svenska och polska förare som tävlat i Europa med stora framgångar. Vad det gäller de absolut bästa förarna så är det väl en grupp på 20-25 förare som verkligen sticker ut från mängen och anses som de bästa.

Nästa vecka är det SM-premiär på GTR Motorpark i Eskilstuna. Något speciellt du vill säga inför premiären?
– Lycka till alla förare och publiken önskar jag en grym show att titta på, avslutar Pawel Korpulinski.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se